[rstr_selector]
Ilustracija

Gornji Milanovac: Jedna saobraćajna nezgoda, petoro povređenih

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave, u Čačku, Ivanjici i Lučanima u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda, a u Gornjem Milanovcu se dogodila jedna u kojoj su dve osobe zadobile teške, a tri lakše povrede.

Stanje na putevima

Promena vremena i dolazak pravih jesenjih dana koje meteorolozi najavljuju doneće i otežane uslove za vožnju. Umereno oblačno vreme ponegde sa kišom, a u planinskim predelima i mogućim slabim snegom, uslovljavaće mokre kolovoze, pa će, posle dužeg perioda lepog vremena, vozačima biti potreban i period prilagođavanja na novonastale teže uslove vožnje, dodatna pažnja i oprez za volanom. Podsećamo da su produženi radovi između Lučana i Guče kod Liške stene gde se koristi obilazni put preko Markovice.
U toku je izgradnja portalnog nosača i promenljivih znakova na autoputu Dići – Preljina zbog čega se, u zoni radova, sužava po jedna saobraćajna traka u oba smera. Završeni su radovi na sanaciji klizišta na deonici Beršići – Gornji Banjani gde je uspostavljeno normalno odvijanje saobraćaja.
Produženi su radovi između Kraljeva i Kruševca do 20. novembra na deonici između Novog Sela i Ratin, gde vozače povremeno očekuje sporija vožnja jer se vozila naizmenično propuštaju.
Do 1. decembra radiće se na mostu preko potoka Suva jaruga na deonici Zagrađe – Gornji Milanovac.

Vodosnabdevanje

Zbog kvara na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu će od 9.00 do 12.00 sati doći do prekida u snabdevanju vodom u Ulici Braće Radojević, a od 09.00 do 13.00 časova u delu naselja Mlakovac. U Čačku i Lučanima nema kvarova na vodovodnim mrežama kao ni planiranih isključenja vode.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku lekari su obavili 29 pregleda, a na terenu su intervenisali 40 puta. Milanovačka Hitna pomoć je imala 32 intervencije od kojih 21 u ordinaciji a 11 na terenu, dok je u Ivanjici evidentirana 42 ambulantna pregleda, četiri kućne posete, a dva pacijenta su transportovana na dalje lečenje u čačansku bolnicu. Prema rečima lekara, ovih dana se najviše javljaju pacijenti sa srčanim problemima, hronični bolesnici sa hipertenzijom i astmatičari.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike će imati relativno nepovolјan uticaj na hronične bolesnike. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Preporuka za adekvatno odevanje je aktuelna zbog nižih minimalnih temperatura. Mogući su glavobolјa, nervoza i bolovi u mišićima. Neophodna je dodatna opreznost u saobraćaju.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe, dve devojčice i jedan dečak, a u Gornjem Milanovcu je rođena jedna devojčica.

Поделите вести