[rstr_selector]

Gornji Milanovac: Naselje kod škole „Desanka Maksimović” bez vode do podneva

Vodosnabdevanje 

Na vodovodnoj mreži u Čačku jutros nema kvarova, a nisu planirani ni radovi koji bi uslovljavali prekide u vodosnabdevanju.

U Gornjem Milanovcu će u toku prepodneva doći do isključenja vode zbog radova na popravci kvara u naselju kod OŠ „Desanka Maksimović”. Prekid u isporuci vode trajaće od 8 do 12 sati.

Stanje na putevima

Osim magle i sumaglice koje poslednjih dana u jutarnjim i večernjim satima smanjuju vidljivost i usporavaju vožnju na putevima pored reka i preko planinskih prevoja.

Danas do 15 časova izvode se radovi na zameni odbojne ograde na deonici auto-puta Ljig – Takovo, u smeru ka Preljini, zbog čega je zatvorena zaustavna traka. Do petka, 9. septembra izvodiće se radovi na mašinskom krpljenju oštećenja na kolovozu na deonici  Takovo – Preljina, u smeru ka Surčinu. Tokom izvođenja radova za saobraćaj su zauzete vozna i zaustavna traka.

Zbog sanacije klizišta na putu Kraljevo – Mataruška Banja, u mestu Čibukovac, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Alternativni putni pravac je preko Mataruške Banje. Isti radovi izvode se i na deonici Kumanica – Golijska Reka, uz naizmenično propuštanje vozila. Saobraćaj je obustavljen na deonici Brežđe – Divčibare, a vozači mogu koristiti obilazni put koji vodi preko Valjeva i Kaone. Aktuelna je i obustava saobraćaja zbog radova u punom profilu regionalnog puta između Pazarišta i Tutina, kod mesta Nadumice, zbog čega vozila saobraćaju obilaznim puteva.

Na graničnim prelazima, na našim putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od pola sata, dok se na teretnim terminalima i dalje beleže višesatna čekanja, koja su najduža na ulazu u Mađarsku i Hrvatsku, gde su formirane kolone teretnih vozila.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike će doprineti smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Meteoropatske rekcije su moguće u blagoj formi.

Policijska uprava

U Čačku, Ivanjici, Guči i Lučanima u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda, a u Gornjem Milanovcu se dogodila jedna u kojoj nije bilo povređenih putnika.

Radarske kontrole će biti do 14.00 časova na gradskim saobraćajnicama, od 16.00 časova do ponoći biće na putnom pravcu od Beljine ka Konjevićima, a od 02.00 do 06.00 sati sutra ujutru u Mrčajevcima.

Поделите вести