[rstr_selector]

Gornji Milanovac: Počinje prolećna akcija odnošenja kabastog otpada

Danas u Gornjem Milanovcu počinje prolećna akcija odnošenja kabastog otpada. Kontejneri će se postavljati svakog dana na drugoj lokaciji, danas će biti na raskrsnici ulica Miloša Đurića i Seljaka književnika i na raskrsnici kod tenka. U slučaju organizovanog uređenja zajedničkih prostorija, predsednici skupština stanara mogu pozvati JKP „Gornji Milanovac“ radi postavljanja dodatnog broja kontejnera tokom akcije, koja će trajati do polovine maja.

Elektrosnabdevanje

U Ivanjici su za danas najavljeni radovi na dalekovodu zbog kojih će od 08:00 do 16:00 časova bez električne energije biće zaseok Tanaskovići u Lukama, dok su radovi na dalekovodu u Osonici koji su bili planirani za danas odloženi.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija može nepovolјno uticati na astmatičare, a izvesne tegobe su moguće i kod osoba sa osetlјivim nervnim sistemom. Kod meteoropata moguća je nervoza, pospanost i bolovi u mišićima. Oprez se savetuje svim učesnicima u saobraćaju.

Policijska uprava

Prema podacima iz čačanske Policijske uprave na putevima u Moravičkom okrugu juče nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće od 08.00 sati do ponoći na putnom pravcu Mojsinje – Mrčajevci.

Stanje na putevima

Vozače i danas očekuju povoljni uslovi za vožnju. Saobraćaj je  umerenog intenziteta i odvija se bez vanrednih zastoja i prekida. Sve je veći broj deonica na kojima se izvode radovi i gde je potrebno smanjiti brzinu i poštovati postavljenu signalizaciju.
Do 08. aprila izvodiće se radovi na pranju i servisiranju tunela Brančić izvode se od 8 do 16 naizmenično u voznoj i preticajnoj traci iz smera Beograda ka Preljini. U toku su radovi na deonici od Čačka ka Guči, kod Spomen parka. Ukoliko planirate putovanje na Divčibare i dalje se kao prilaz koristi obilazni put koji od Valjeva i Kaone vodi ka ovoj planini. Na putu između Kraljeva i Bogutovca je u toku sanacija klizišta u Progorelici, a produženi su radovi na regionalnom putu između Kokinog Broda i Pribojske Banje, pa se saobraćaj na ovoj deonici od 7.00 do 16.00 časova odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz semaforsku signalizaciju.
Prema informacijama Uprave granične policije kamioni i šleperi na graničnim prelazima Kelebija, Batrovci i Šid na izlazu iz Srbije čekaju tri sata, na Horgošu četiri sata, a na Gradini sat i po 90 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Поделите вести