[rstr_selector]

Gornji Milanovac: Počinje rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Kneza Lazara

Vodosnabdevanje

Radnici čačanskog Vodovoda izvodiće danas radove u Trnavi kod raskrsnice i Ulici 650. Za vreme radova je moguće kratkotrajno isključenje vode.
U Gornjem Milanovcu danas počinje rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Kneza Lazara. Isključenja vode vršiće se samo po potrebi, a o tome će potrošači na vreme biti obavešteni. Iz JKP „Gornji Milanovac“ su apelovali na građane da ne parkiraju svoja vozila u zoni izvođenja radova.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata obavili 31 pregled, a na teren su izlazili 38 puta. U Gornjem Milanocu je evidentirano 27 ambulantnih pregleda i pet kućnih poseta.

Bioprognoza

Smirivanje vremena doprineće smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i psihički osetlјivim osobama. Meteoropatske reakcije su moguće u formi glavobolјe, nervoze i smanjene koncentracije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana pažnja.

Policijska uprava

Proteklog vikenda u Čačku su se dogodile četiri saobraćajne nezgode, od kojih u tri nije bilo povređenih lica, a u jednoj su četiri putnika prošla sa lakšim telesnim povredama. U Gornjem Milanovcu se dogodila jedna u kojoj nije bilo povređenih. Radarske kontrole biće do 14.00 časova na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Stanje na putevima

Nastavlja se period promenljivog stanja kolovoza i uslova u kojima je vožnja teža s obzirom na povremene pljuskove koje i danas treba očekivati. Vidljivost može biti smanjena zbog magle pored reka i preko planisnkih prevoja, dok na putevima pored stenskih useka povremeni odroni mogu donositi opasnost i ugrožavati saobraćaj.
Radova ima na deonici Pranjani – Trbušani gde je saobraćaj zbog izgradnje tunela preusmeren na lokalni put, a na putu od Takova ka Pranjanima saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila zbog radova na rehabilitaciji kolovoza.
Danas se zbog radova zatvara deo regionalnog puta između Brežđa i Divčibara, potesu od Krčmara do Divčibara. Obustava će na snazi biti do 30. juna do kada će se saobraćaj odvijazi obilaznim putem koji vodi preko Mionice, Divaca, Valjeva i Kaone do Divčibara.
Počeli su radovi na rehabilitaciji vijaduktu na magistralnom putu Sušica – Zlatibor. U zoni radova, kod tunela Palisad, postavljena je saobraćajna signalizacija, jedna traka je zatvorena, dok se saobraćaj odvija dvosmerno slobodnim saobraćajnim trakama.
Radovi na asfaltiranju deonice Beranovac – Goč planirani su za utorak i sredu od 7.00 do 19.00 časova kada će doći do potpune obustave saobraćaja, a alternativni putni pravac za vreme obustave vodi od Vrnjačke Banje ka Goču.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila, a teretna vozila na graničnim prelazima Kelebija i Horgoš čekaju oko 180 minuta, na Batrovcima 120 minuta, a na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 

Поделите вести