Претрага
[rstr_selector]

Grad će moći samostalno raspolagati svojom imovinom

Na teritoriji Čačka u toku je evidentiranje nepokretnosti koje će prema Zakonu o javnoj svojini biti upisane u katastar kao imovina koja pripada gradu.

Predsednik komisije za upis imovine, koju je imenovala Gradska uprava za urbanizam je Ljubodrag Petković, sekretar Skupštine koji navodi da grad u ovom trenutku poseduje 22 lokala, od kojih se prihod sliva u gradski budžet. Navodimo samo jedan primer, recimo za lokal od 102 kvadrata u Železničkoj ulici ubira se 233 600 dinara mesečno.

Prema novom zakonu i na desetine jedinica poslovnog prostora u čačanskim selima biće upisane kao vlasništvo grada. U svim školama gde je grad investirao izgradnju fiskulturnih sala i drugih zgrada, objekti će glasiti na ime investitora.
U vlasništvu grada, pored stanova socijalne zaštite koji su izgrađeni poslednjih nekoliko godina iz donacija, nalazi se i određen broj stambenih jedinica koje su u dugogodišnjem posedu lokalne samouprave. Prema rečima Petkovića, sadašnjim popisom te nepokretnosti nisu obuhvaćene.

 {soundcloud}http://soundcloud.com/dzenarika/ljubodrag-petkovi|610|166{/soundcloud}

Primenom novog Zakona o javnoj svojini, za razliku od ranijih godina gradske vlasti više neće morati da traže saglasnost Republičke direkcije za imovinu kada odlučuju o prodaji ili davanju pod hipoteku poslovnog prostora ili zemljišta koje pripada gradu.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *