Grad traži rešenje za završetak zgrade Crvenog krsta u Čačku

Grad traži rešenje za završetak zgrade Crvenog krsta u Čačku

Sredstva potrebna za završetak zgrade mogla bi da se nađu u budžetu tek sledeće godine, ali postoje i neke druge mogućnosti da se stavi u funkciju pre toga, kaže Dragomir Šipetić

0

Za završetak zgrade u Ulici Vojvode Stepe u kojoj bi trebalo da bude smešten Crveni krst, a koja od 2004. godine čeka da bude privedena nameni, potrebno je 35 miliona dinara.

Dragomir Šipetić, član Gradskog veća Čačka zadužen za socijalna pitanja, kaže da bi ova stavka u gradskom budžetu mogla da se nađe tek iduće godine, ali da postoje neke druge mogućnosti da zgrada bude stavljena u funkciju i pre toga.

Donacija ili javno-privatno partnerstvo

– Cilj je da nađemo način da završimo taj objekat koji će mnogima doneti dobrobit: Crvenom krstu, ljudima koji tamo dobijaju obroke, školama koje nemaju kuhinju i penzionerima koji bi tamo mogli da kupuju jeftiniju hranu, jer tu postoji i prodavnica. Jedna od mogućnosti je da nađemo donatore ili privatno partnerstvo, neku firmu koja se bavi takvom vrstom usluga i koja će da završi objekat, da pruža obroke Crvenom krstu, da vrši distribuciju hrane školama i da daje hranu za penzionere koji nisu socijalno ugroženi, ali hoće da je kupe po nižim cenama, kaže Šipetić.

POSTAVI ODGOVOR