[rstr_selector]

Gradac postavlja nadstrešnice do kraja godine?!

Čačani već godinama autobuse na gradskim i prigradskim linijama čekaju pod vedrim nebom, nezaštićeni od sunca i kiše, jer na području Čačka gotovo da nijedno autobusko stajalište nema nadstrešnicu.

Gradske vlasti su još 2002. godine krenule sa usvajanjem neophodnih akata kako bi se nadstrešnice postavile, ali su u međuvremenu nestale čak i one postojeće.

Nadležni u JP „Gradac su pre dve godine na velika zvona najavili realizaciju Odluke o postavljanju privremenih objekata na teritoriji grada, koja između ostalog obuhvata i nadstrešnice na autobuskim stajalištima. U junu 2013. u Gradcu su rekli da bi u roku od četiri meseca Čačak na brojnim lokacijama trebalo da dobije nadstrešnice, od onih najjednostavnijih pa do onih sa reklamnim panoima i objektima za prodaju štampe.

Razloge zbog kojih one do danas nisu postavljene navodi Nebojša Jelušić, tehnički rukovodilac JP „Gradac“.

– Razlog je taj što programom rada JP „Gradac“ za 2015. godinu takva aktivnost nije ni bila predviđena. Prošle godine je taj posao bio u planu, rebalansom programa izostavljena su ta sredstva zbog nedostatka, za 2015. ona nisu u startu bila planirana, sada je ponovo rađen rebalans i u toku je njegovo usvajanje. Za tu namenu je predviđeno tri miliona dinara, pa će nadam se, do nove godine, biti nadstrešnica na autobuskim stajalištima koje ćemo mi finansirati. Očekujemo da će biti šest do sedam nadstrešnica na mestima gde su to samo nadstrešnice bez prostora za ostale sadržaje, kao što su reklamni panoi, kiosci i ostalo – ozjavio je Nebojša Jelušić, naglasivši da je reč o nekomercijalnim stajalištima u gradu.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *