Građani Požege traže ostavke gradskog rukovodstva

Građani Požege traže ostavke gradskog rukovodstva

-To što je porodica predsednice Skupštine odustala od prodaje, nama ništa ne znači. Mi smo pre praznika podneli svoje zahteve u kojima tražimo da predsednik opštine i predsednica Skupštine opštine podnesu ostavke. Ukoliko to ne urade, mi nastavljamo dalje sa protestima, rekao je Đorđe Stevanović

0
Foto: Građanska inicijativa „Protesti u Požegi"

Nakon prvog protesta građana Požege zbog odluke lokalne vlasti da opština otkupi nedovršeni objekat koji je izgrađen u blizini sportske hale, 12. februara je saopšteno da su vlasnici predmetne parcele i objekta odustali od prodaje. I pored toga, građani Požege su juče održali novi protest zahtevajući da se ta odluka verifikuje u Skupštini opštine onako kako je prethodno i doneta, odnosno da se po svim zakonskim procedurama stavi van snage.

Đorđe Stevanović, jedan od organizatora protesta, kaže da građani pored ovih zahteva traže i ostavke predsednika opštine i predsednice Skupštine opštine.
– Na Trgu u Požegi juče se okupilo između 100 i 200 ljudi,  čiju volju i energiju treba poštovati, jer su došli po veoma lošem vremenu. S obzirom na to kako rade lokalni mediji, ovo je bio jedini način da obavestimo ljude o svemu što se dešava u našoj opštini. To što je porodica predsednice Skupštine odustala od prodaje, nama ništa ne znači. Mi smo pre praznika podneli svoje zahteve u kojima tražimo da predsednik opštine i predsednica Skupštine opštine podnesu ostavke. Ukoliko to ne urade, mi nastavljamo dalje sa protestima, rekao je Đorđe Stevanović.

Inicijativa za smenu vlasti u Požegi

– Ako bude potrebno, prikupićemo 1.500 potpisa građana koliko je po zakonu potrebno da se napravi inicijativa i da se smeni vlast. To je naš konačan stav i nema veze koliko će to trajati, mi ćemo biti istrajni u zahtevima da se oni sprovedu do kraja. S obzirom na to da je predsednik opštine Milan Božić napadao ljude iz prethodne vlasti da su učinili niz nezakonitih radnji, tako i mi sada tražimo da se određene radnje za koje smatramo da su nezakonite procersuiraju, jer zakon podjednako važi za sve, naglasio je Stevanović.
On je dodao da će, ukoliko njihovi zahtevu ne budu ispunjeni, novi protest biti održan u subotu 24. februara.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR