Gradi se hotel za trubače u Guči

Gradi se hotel za trubače u Guči

0

U Guči će najverovatnije u toku ove godine biti započeta izgradnja hotela za trubače, učesnike dragačevskog Sabora trubača.

Milivoje Dolović, zamenik predsednika opštine Lučani, kaže da je izvesno da će polovinu neophodnih sredstava dobiti u vidu subvencija za razvoj turizma za projekat kod resornog ministarstva, a on podrazumeva adaptaciju i proširenje postojećeg hotela „As“ u Guči.

– Do hotela za trubače planiramo da dođemo kroz projekat dogradnje postojećeg hotela „As“. Dom za trubaće će prvenstveno služiti za smeštaj učesnika dragačevskog Sabora, a tokom ostatka godine poslužiće u turističke svrhe. Reč je o objektu površine 1.200 kvadrata sa 28 soba, sa kapacitetom od 160 ležaja. Mi smo projekat predali kod Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije i tražili smo polovinu sredstava, što praktično predstavlja oko 25 miliona dinara, ostatak novca do 49 miliona finansiraće lokalna samouprava, od novca od organiyacije dragačevskog Sabora – kaže Milivoje Dolović dodajući da ukoliko sve bude išlo planiranim tokom, izgradnja bi mogla da počne već početkom septembra ove godine.

– Međutim, ako resorno ministarstvo ne odobri pomenutu subvenciju, mi od izgradnje Doma za trubače nećemo odustati, gradićemo ga sopstvenim sredstvima – zaključuje Dolović.

POSTAVI ODGOVOR