Gradska biblioteka Čačak: Pogodnosti za upis povodom Savindana

Gradska biblioteka Čačak: Pogodnosti za upis povodom Savindana

Savindan će se u ovoj ustanovi kulture obeležiti kroz raznovrstan program

0

Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” je povodom Savindana učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i studentima omogućila popust od 50 odsto na upis ili obnovu članarine, što će moći da iskoriste  u glavnoj zgradi Biblioteke u petak, 27. januara, kao i u ograncima u Mrčajevcima, Zablaću, Prijevoru i Preljini svakog dana do kraja ove nedelje.

U Biblioteci navode da će se Savindan u ovoj ustanovi obeležiti na više načina, s obzirom na to da je Sveti Sava najveći srpski prosvetitelj i učitelj, a da je jedan od važnih zadataka koji se sledi na svetosavskom putu negovanje obrazovanja i kulture.

Tim povodom, juče je otvorena izložba dečjih radova nastalih u okviru ikonopisačke radionice Udruženja „Svetosavske svečanosti”, koju zainteresovani mogu pogledati do petka, 27. januara.

Za sutra je zakazano predavanje  pod nazivom „Kulturno-istorijski i socijalni procesi na Balkanu u doba Nemanjića“, koje će održati akademik Darko Tanasković sa početkom u 19 časova.

U četvrtak će biti održana jezička radionica za mlade posvećena temi prevođenja srpskih idioma na engleski jezik.

U petak 27. januara, na Savindan, biće održan zajednički program Osnovne škole „Vladislav Petković Dis” i Gradske biblioteke povodom obeležavanja 20 godina rada Ogranka biblioteke u Zablaću.

POSTAVI ODGOVOR