[rstr_selector]

Градска библиотека Чачак: Погодности за упис поводом Савиндана

Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” је поводом Савиндана ученицима основних и средњих школа, као и студентима омогућила попуст од 50 одсто на упис или обнову чланарине, што ће моћи да искористе  у главној згради Библиотеке у петак, 27. јануара, као и у огранцима у Мрчајевцима, Заблаћу, Пријевору и Прељини сваког дана до краја ове недеље.

У Библиотеци наводе да ће се Савиндан у овој установи обележити на више начина, с обзиром на то да је Свети Сава највећи српски просветитељ и учитељ, а да је један од важних задатака који се следи на светосавском путу неговање образовања и културе.

Тим поводом, јуче је отворена изложба дечјих радова насталих у оквиру иконописачке радионице Удружења „Светосавске свечаности”, коју заинтересовани могу погледати до петка, 27. јануара.

За сутра је заказано предавање  под називом „Културно-историјски и социјални процеси на Балкану у доба Немањића“, које ће одржати академик Дарко Танасковић са почетком у 19 часова.

У четвртак ће бити одржана језичка радионица за младе посвећена теми превођења српских идиома на енглески језик.

У петак 27. јануара, на Савиндан, биће одржан заједнички програм Основне школе „Владислав Петковић Дис” и Градске библиотеке поводом обележавања 20 година рада Огранка библиотеке у Заблаћу.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *