Gradska biblioteka raspisala konkurse povodom 55. Disovog proleća

Gradska biblioteka raspisala konkurse povodom 55. Disovog proleća

Nagrade najboljim esejistima, kao i nagrada „Mladi Dis”, biće dodeljene 25. maja u Čačku na završnoj svečanosti 55. Disovog proleća

0

Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” u Čačku i Odbor Disovog proleća raspisali su Konkurs za esej o pesniku Vladislavu Petkoviću Disu i njegovom stvaralaštvu i Konkurs za Nagradu „Mladi Dis”. Konkursi su raspisani povodom 55. Disovog proleća.

Uslovi konkursa

Pravo učešća na Konkursu za Esej o Disu imaju originalni neobjavljeni eseji čiji su autori književni kritičari, postdiplomci, studenti i drugi. Radovi se potpisuju šifrom i šalju u tri primerka, a rešenje šifre u jednom primerku dostavlja se u posebnoj koverti uz rukopis. Tročlani stručni žiri doneće odluku o prvoj, drugoj i trećoj nagradi za esej čije autore Biblioteka nagrađuje diplomom i novčanim iznosom. Autori nagrađenih eseja dozvoliće objavljivanje eseja od strane Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“ kao izdavača. Konkurs za esej o Disu je otvoren do 16. aprila, a rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije do 21. maja.

Konkurs za rukopis za prvu pesničku zbirku napisanu na srpskom jeziku, autora do 31 godine starosti, za nagradu „Mladi Dis” je otvoren do 10. aprila. Autor dostavlja rukopis potpisan šifrom, u tri primerka, sa najmanje 30 pesama na srpskom jeziku. Rešenje šifre treba poslati u posebnom kovertu uz rukopis. Autoru najboljeg rukopisa, po odluci tročlanog stručnog žirija, pripašće plaketa „Mladi Dis” i pravo da mu Biblioteka objavi prvu pesničku knjigu u ediciji „Tokovi”.

Rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije do 21. maja.

Nagrade najboljim esejistima, kao i nagrada „Mladi Dis”, biće dodeljene 25. maja u Čačku na završnoj svečanosti 55. Disovog proleća.

Rukopise slati na adresu Gradska biblioteka„Vladislav Petković Dis”, Gospodar Jovanova 6, 32000 Čačak, sa naznakom „za konkurs za esej” ili „za konkurs za pesničku zbirku”.

POSTAVI ODGOVOR