Претрага
[rstr_selector]

Gradske pare medijima u martu

Juče je u Čačku održan sastanak čelnika grada sa predstavnicima lokalnih medija na kom su se oni usaglasili oko pravlinika o uslovima i načinu korišćenja sredstava za javno informisanje od lokalnog značaja.

Na tom sastanku niko od vlasnika lokalnih medija nije imao primedbi na uslove i način na koji će medijima u ovom gradu biti raspoređeno 13 miliona dinara iz gradske kase. Od tog iznosa, dva miliona dinara biće opredeljeno za elektronski medij koji bude u direktnom prenosu pratio skupštinska zasedanja dok će ostalih 11 miliona biti dodeljeno lokalnim medijima prema kriterijumima koje ovaj dokument propisuje.

Pravilnik o dodeli budžetskog novca lokalnim medijima već sutra će se naći na sednici Gradskog veća, a ukoliko dobije zeleno svetlo, konačnu odluku daće odbornici na prvoj sledećoj sednici Skupštine grada koja je zakazana za kraj januara.

Prema najavama iz vrha lokalne vlasti, može se očekivati da će se sklapanje novih ugovora obaviti već nakon 1. marta. Vlasnicima medija kojima je krajem prošle godine ugovor istekao a koji i dalje prate rad lokalne samuoprave, nakon potpisivanja novog ugovra, biće isplaćeno i za izveštavanje u prvom kvartalu ove budžetske godine.

Prošle godine subvencije iz budžeta grada dobilo je sedam čačanskih elektronskih i štampanih medija. Kao glasila od značaja za informisanje građana sredstva iz budžeta grada dobile su televizije „Telemark“, „Galaksija 032“ i „TV Moja“. Novčana sredstva grada dobili su još i „Ozon press“, „Čačak video“, „Čačanski glas“ i „Radio Čačak“.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *