[rstr_selector]

„Gradsko zelenilo“ spremno za zimsko održavanje puteva

Čačansko „Gradsko zelenilo“ će ove zime po nalogu JP „Gradac“ čistiti i održavati seoske puteve za koje su ranijih godina bile angažovane privatne firme. Dragan Nikolić, direktor „Gradskog zelenila“, kaže da je ovo preduzeće spremno za posao koji mu je prvi put poveren.

– Imamo mehanizaciju, obezbedili smo dve mašine, jedan skip i traktor sa svom potrebnom opremom, a dobili smo i kamion koji nam je dat kao ispomoć od strane JKP „Vodovod“. Nabavljena je rizla koja se nalazi na našem depou, čačanski „Komunalac“ je nabavio so za sva tri komunalna preduzeća koja se bave zimskim održavanjem, a pored „Komunalca“ i „Gradskog zelenila“ tu je još JKP „Moravac“, tako da so preuzimamo sa njihovog depoa. Prvu aktivnost na čišćenju, po nalogu „Gradca“, imali smo 29. novembra kada smo u Brezovicama čistili oko 12 kilometara puta koji je bio pod ledom, rekao je Dragan Nikolić.

U planu nabavka kamiona i za druge poslove

Direktor „Gradskog zelenila“ je dodao i da je u planu i programu ovog preduzeća za sledeću godinu nabavka kamiona koji će osim zimskog održavanja raditi i na drugim poslovima koji su značajni za ovo preduzeće. Prema zimskom Programu održavanja za ovu sezonu koji je sačinilo JP „Gradac“, „Gradsko zelenilo“ će čistiti glavne seoske saobraćajnice u Trbušanima, Gornjoj Gorevnici, Caganjama, Vranićima, Milićevcima, Preljini, Rakovi, Konjevićima, Beljini, Pridvorici, Ježevica, Banjici, Zablaću, Rajcu, Trnavi, Atenici, Viljuši, Lipnici, Riđagama, Pakovraću, Parmencu, kao i putne pravce ka manastirima Preobraženje, Jovanje, Nikolje, Uspenije, Vazneseljne, Stjenik, Blagoveštenje i Vidovski tunel u Ovčar Banji.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *