Grejanje produženo u novogodišnjoj noći

Grejanje produženo u novogodišnjoj noći

0
Foto: Dženarika info
Grejanje

Jutros su svi stanovi priključeni na sistem Javno komunalnog preduzeća za grejanje „Čačak“ topli, grejanje će funkcionisati sve do ponoći, a 1. i 2. januara grejanje će biti produženo do 23.00 časa i takav režim će biti i za Božićne praznike 6. i 7. janaura. Za eventualne probleme sa grejanjem građani mogu pozvati dežurni telefon 320-666.
U Gornjem Milanovcu u Novogodišnjoj noći stanovi koji su priključeni na sistem daljinskog grejanja biće uredno snabdeveni toplotnom energijom, dakle grejanje neće biti obustavljeno tokom cele noći. Za prijavu kvarova na sistemu daljinskog grejanja Milanovčani mogu pozvati 064/847-86-75.

Vodosnabdevanje

Jutros je u Prijevoru došlo do kvara na vodovodnoj mreži kod Otaševe strugare. Radovi na popravci kvara obavljaće se u toku pre podneva, a za vreme radova moguće je kratkotrajno isključenje vode.
Ukoliko građani za vreme novogodišnjih praznika, budu imali nekih problema sa vodosnabdevanjem za prijavu kvarova na raspolaganju imaju dežurne telefone 55-62-524 i 552-90- 09.
U Gornjem Milanovcu jutros je uredno vodosnabdevaje a dežurne službe održavanja vodovodne i kanalizacione mreže radiće za vreme praznika. Dežurni telefoni za prijavu kvarova su 716-910, 716 – 911, 716 – 912, a tu je i besplatna korisnička linija: 0800 035 030.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike su nešto povoljnije, ali se osobama sa srčanim i disajnim tegobama savetuje oprez. Kod meteoropata mogući su glavobolja,promenljivo raspoloženje i bolovi u mišićima. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

Hitna pomoć

Lekari u hitnoj medicinskoj službi u Čačku imali su povećan broj intervencija u toku prethodna 24 sata, u ordinaciji su pregledali 36 pacijenata, a na terenu su intervenisali 47 puta. U Gornjem Milanovcu je takođe zabeležen povećan broj pregleda u ordinaciji gde su lekari pregledali 23 pacijenta, a obavili su i pet kućnih poseta.

Stanje na putevima

Mnogi građani su otputovali do željenih destinacija gde će dočekati novu godinu, a one koji planiraju da u narednim satima krenu na put očekuje dobra prohodnost puteva.
Pojačan saobraćaj se očekuje na putevima ka Kopaoniku, Zlatiboru, Tari, Goču, Divčibarama, Staroj planini i drugim turističkim destinacijama poput banja i jezera. Veći broj vozila očekuje se i unutar gradova, kao i ka omiljenim destinacijama naših građana u Republici Srpskoj, Crnoj Gori ili Mađarskoj zbog čega na pojedinim graničnim prelazima povremeno može biti pojačanog saobraćaja sa nešto dužim zadržavanjima. Pojačan intenzitet saobraćaja očekuje se i na autoputu Miloš Veliki. U cilju bržeg prolaska vozila, svi naplatni kanali biće neprekidno u funkciji, a na portalima sa izmenljivom saobraćajnom signalizacijom biće istaknuta obaveštenja o zadržavanjima na naplatnim stanicama i stanju na autoputu. Trenutno se na naplatnim rampama prolazi bez zadržavanja, ali se u toku dana očekuju zadržavanja naročito na naplatnoj stanici „Preljina“.
Zbog radova se na pojedinim deonicama saobraćaj odvija usporenije, a u danima pojačanog saobraćaja vozači na tim deonicama moraju biti strpljiviji i vožnju svim privremenim saobraćajnim znakovima.
Prema informacijama uprave granične policije trenutno nema dužih zadržavanja ni na putničkim ni na teretnim terminalima naših graničnih prelaza.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR