Grejna sezona produžena zbog hladnijeg vremena

Grejna sezona produžena zbog hladnijeg vremena

0
Grejanje

Zbog niskih temperatura grejna sezona je produžena i u Čačku i u Gornjem Milanovcu, tako da su i danas korisnici sistema daljinskog grejanja uredno snabdeveni toplotnom energijom, ali se grejanje u toku dana usklađuje prema spoljnoj temperaturi.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku ima manjih kvarova ali prema informaciji iz JKP Vodovod neće biti isključenja vode. U Gornjem Milanovcu je takođe uredno vodosnabdevanje.

Hitna pomoć

U Čačku je, u toku jučerašnjeg dana, pomoć lekara u Hitnoj pomoći zatražilo 37 pacijenata, dok su na terenu lekarske ekipe intervenisale 22 puta. Milanovačka Hitna pomoć je imala 39 intervencija od kojih 32 u ordinaciji, a sedam na terenu, dok su ivanjički lekari u Hitnoj pomoći pregledali 50 pacijenata, obavili su tri kućne posete, a jedan pacijent je prebačen na dalje lečenje u čačansku bolnicu.

Bioprognoza

U većem delu zemlje biometeorološka situacija može nepovoljno uticati na nervno labilne osobe i reumatičare. U istočnim krajevima poseban oprezan se savetuje astmatičarima. Razdražljivost, glavobolja i bolovi u kostima i zglobovima su moguće meteoropatske reakcije.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprava saobraćajne policije, u toku jučerašnjeg dana u Čačku su se dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su povređene tri osobe od kojih je jedna zadobila teške telesne povrede. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 22.00 časa na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Stanje na putevima

Druga polovina aprila i sredina radne nedelje donose nestabilno vreme, pa povremeno slabu kišu treba očekivati tokom popodneva na području južne i jugoistočne Srbije zbog čega će vozačima u tim područjima biti potrebno više pažnje. Na početku smo pretprazničnog Uskršnjeg perioda što će narednih dana usloviti veći broj vozila na putevima koji vode iz Zapadne Evrope ka našoj zemlji. Pojačan saobraćaj se najpre očekuje na autoputevima iz pravca Mađarske i Hrvatske, ali i na najfrekventnijim graničnim prelazima sa ovim zemljama i to uglavnom na ulaznim terminalima što može povremeno uslovljavati i duža zadržavanja na Horgošu, Kelebiji, Šidu i Batrovcima, pa se vozačima savetuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.
Danas počinju radovi na mostu preko potoka Garibovac-Lukića most, na delu Ibarske magistrale između Gornjeg Milanovca i mesta Zagrađe. U prvoj fazi radova saobraćaj će se na mostu preusmeravati na levu saobraćajnu traku u smeru koji vodi ka Gornjem Milanovcu i odvijaće se naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora. Od danas će doći i do obustave saobraćaja zbog radova na redovnom održavanju mosta preko reke Ozremice, na deonici Rajac – Beršići. Alternativni putni pravci su lokalni putevi i deonica državnog puta Beršići-Gornji Banjani. Naizmenično propuštanje vozače očekuje i na deonici Klatičevo – Gornji Milanovac na delu koji prolazi kroz Gornji Milanovac, zbog radova na redovnom održavanju.
Zbog radova na uređenju stenskih useka na deonici Pakovraće – Kratovska stena, saobraćaj se odovija naizmeničnim propuštanjem i sa povremenim obustavama od 15 do 20 minuta, a usporena vožnja vozače očekuje i zbog radova na pojačanom održavanju i rehabilitaciji deonice Kneževići – Bela Zemlja – Užice.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR