[rstr_selector]
Image by ri from Pixabay

Grejna sezona u Čačku počela na vreme

Grejanje

Grejna sezona za korisnike daljinskog grejanja stanova sa gradskih toplana u Čačku je počela na vreme i stanovi se već nekoliko dana greju tokom celog dana zbog niskih temperatura. Iako su izvršene tople i hladne probe, kao i na početku svake grejne sezone, mogući su manji problemi obično u pojedinim podstanicama, pa je građanima koji imaju neke primedbe ili primete kvarove, na raspolaganju dežurni telefon 032/320-666.

Vremenska prognoza

Prvi dan vikenda biće oblačan i hladan, mestimično sa kišom, u višim planinskim predelima sa snegom. Više padavina očekuje se na jugu i istoku zemlje. Posle podne i uveče očekuje se slabljenje i prestanak padavina, a na severu razvedravanje. Vetar će biti slab i umeren severni i severozapadni. Najniža temperatura biće od 3 do 7, a najviša dnevna od 8 stepeni na jugoistoku do 16 na severozapadu.
U Čačku će danas biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom. Duvaće umeren severni vetar, a najviša dnevna temperatura biće do 10 stepeni.
U nedelju će iznad većeg dela Srbije biti promenljivo oblačno i suvo vreme sa sunčanim intervalima. Na istoku i juguoistoku će biti pretežno oblačno, mestimično sa slabom kišom uz postepen prestanak padavina. Najniža temperatura biće od 4 do 8, a najviša od 13 do 16 stepeni.

Bioprognoza

Usled očekivane biometeorološke situacije posebna opreznost se savetuje osobama sa disajnim i srčanim problemima. Reumatski bolovi, pospanost i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje, kao i povećana koncentracija svih učesnika u saobraćaju.

Policijska uprava

Prema podacima iz Saobraćajne policije u Čačku se juče dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih lica. U Gornjem Milanovcu, Guči, Lučanima i Ivanjici, nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće od 14.00 do 22.00 časa u Bulevaru Tanaska Rajića i Ulici Crvene armije.

Stanje na putevima

Povremna kiša i danas će uslovljavati mokre kolovoze, zato je potrebno vožnju prilagoiti uslovima na putu. Vidljivost je smanjena na Crnom vrhu, a sumaglice može biti na području Požege, Zlatibora, pored Morave, u Sićevačkoj, Grdeličkoj i Ovčarsko – kablarskoj klisuri.
Vozila se zbog radova naizmenično propuštaju na deonicama Takovo Pranjani, Čačak – Guča, od Spomen Parka u smeru ka Guči, Aranđelovac – Donja šatronja, a usporena vožnja je moguća na magistralnom putu između Sušice i Zlatibora, zbog rehabilitacije vijadukta.
U toku su radovi na redovnom održavanju tunela „Brđani“, zbog kojih je zatvorena desna traka u smeru ka Čačku, a saobraćaj se odvija dvosmerno levom trakom.
Zbog radova na izgradnji tunela na deonici Pranjani – Trbušani, saobraćaj se preusmerava na lokalni putni pravac, a preusmeravanje saobraćaja na snazi je i na deonici Gojna Gora – Ljubić, zbog radova na izgradnji nadvožnjaka i pristupne saobraćajnice na ukrštaju sa trasom auto-puta.
Saobraćaj je obustavljen na putu Mionica – Divčibare kod Krčmara, a obilazni put vodi preko Valjeva i Kaone, a obustava saobraćaja je i na putu od Brzeća do Rendarske krivine ka Kopaoniku, zbog toga se koristi obilazni put koji vodi preko Krive reke.
Prema informacijama Uprave granične policije na putničkim terminalima zadržavanja su od 15 do 20 minuta, a na teretnim se na graničnim prelazima ka Mađarskoj i Hrvatskoj beleže višesatnja čekanja.

Поделите вести