Grupa građana „Za napredniji Čačak“ bojkotuje današnje skupštinsko zasedanje

Grupa građana „Za napredniji Čačak“ bojkotuje današnje skupštinsko zasedanje

Osim što tvrde da je novi Poslovnik o radu Skupštine Čačka neustavan i nezakonit, Grupa građana „Za napredniji čačak“ ima nameru i da javnost upozna sa, kako kažu, dugogodišnjim skupštinskim kršenjem Statuta, zakona i Poslovnika

0

Odbornici Grupe građana „Za napredniji Čačak“ danas će bojkotovati zasedanje Skupštine grada zbog toga što novi Poslovnik o radu smatraju neustavnim i nezakonitim. Međutim, Aleksandar Radojević, šef ove odborničke grupe, kaže da je to samo jedan od razloga.

– Već duže vreme Skupština grada Čačka, kao najveće zakonodavno telo, krši Statut, zakone i Poslovnik i u poslednje tri do četiri godine imali smo prilike da to vidimo na više primera. Zbog toga mislimo da je vreme da upozorimo javnost na te pojave. Želimo da javnosti skrenemo pažnju na to da se mora poštovati Zakon, Ustav i Statut, a u ovom slučaju je to, praktično, izvrgnuto podsmehu, kaže Radojević.

Bez amandmana

Umesto prisustva sednici Skupštine grada odbornici Grupe građana „Za napredniji Čačak“ opredelili su se da se javnosti obrate konferencijom za novinare.

– S obzirom na to da neće biti prostora za diskusiju i amandmane, Skupština će verovatno kraće trajati. Ali, u danima njenog održavanja planirali smo da u kontaktu sa građanima budemo upravo putem medija. Inače, mi smo spremili amandmane koje čuvamo i ne želimo da ih podnosimo za današnju sednicu. Na dnevnom redu su predlozi nekoliko odluka koje su u suprotnosti sa važećim zakonskim propisima koji su novi, ali nisu ugrađeni u predloge odluka zbog čega ćemo mi sačekati da ih usvoje tako kako su ih predložili posle čega ćemo prezentovati kako bi to trebalo da bude, rekao je Radojević.

 

POSTAVI ODGOVOR