Guča bez estrade i TV prenosa

Guča bez estrade i TV prenosa

Nataša Majstorović, vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu i sport opštine Lučani u Guči tvrdi da ove godine na Saboru trubača neće biti estradnih zvezda i TV prenosa

0

Pravilnici o takmičenju, o oglašavanju i sponzorstvu, kao i pravilnik o dodeli javnih priznanja Sabora trubača u Guči su izmenjeni a Nataša Majstorović, vršilac dužnosti direktora gučkog Centra za kulturu i sport, tvrdi da će ove godine svih pet dana održavanja Sabora biti posvećeno trubi i da neće biti nastupa estradnih umetnika.

– O tome se već godinama mnogo priča. Imamo mnogo trubačkih imena koja su se afirmisala u Guči, a danas su veoma popularna. Nema razloga da uvodimo estradne zvezde kao što je to bilo do sada slučaj, odnosno prethodnih nekoliko godina. Mislimo da će takav potez dati dobre rezultate. Takođe, ove godine najverovatnije neće biti televizijskog prenosa jer se to do sada pokazalo kao loša praksa, kaže Majstorović.

Biće novih predtakmičarskih centara?

Vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu i sport u Guči kaže da postoji mogućnost otvaranja još nekoliko predtakmičarskih centara.

– Ostavili smo rok da se do 15. marta prijave svi koji su zainteresovani za organizaciju predtakmičenja Sabora trubača. Uslov je da imaju najmanje pet prijavljenih orkestara. Do sada su zainteresovanost iskazali, Požega, Vrnjačka Banja, Prijepolje i još neki gradovi, ali niko još nije zvanično podneo prijavu. Tek posle 15. marta imaćemo detaljnije informacije o eventualnom otvaranju novih predtakmičarskih centara, rekla je Majstorović.

POSTAVI ODGOVOR