Gužve na granicama, kamioni na Batrovcima čekaju pet sati

Gužve na granicama, kamioni na Batrovcima čekaju pet sati

0
Image by Gerhard G. from Pixabay
Elektrosnabdevanje

Zbog radova na rekonstrukciji mreže niskog napona i danas će bez električne energije biti zaseoci Rapajlovača i Zagrađe u Rošcima. Planirano je da se radovi obavljaju od 08:00 do 16:00 časova. Na teritoroiji Gornjeg Milanovca takođe zbog rekonstrukcije niskonaponske mreže od 9:00 do 15:00 časova bez struje će biti zaseok Lokve u Pranjanima. U Dragačevu i Ivanjici nema planskih isključenja struje, a manji kvarovi na niskonaponskoj mreži biće otklonjeni u toku prepodneva.

Vodosnabdevanje

U Ulici Savkovića kosa u Trbušanima jutros je zatvorena voda jer je došlo do pucanja cevi. Kvar će biti saniran u toku pre podneva. Moguće je da će biti zatvaranja vode i na uglu Kolubarske i Trnavske ulice i u Prijevoru kod kanala gde će se u toku pre podneva raditi na popravci kvarova. U Ivanjici će do 11 sati bez vode biti Kej Braće Damljanović i ulica Dragiše Karapetrović, gde su u toku radovi na popravci kvarova. U Gornjem Milanovcu jutro se beleži uredno vodosnabdevanje.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike uticaće nepovoljno na hronično obolele, a najizraženije tegobe mogu osetiti srčani bolesnici i astmatičari. Meteoropate mogu osetiti nervozu, glavobolju i bolove u kostima. Preporučuje se adekvatno odevanje i smanjena fizička aktivnost. Učesnicima u saobraćaju se savetuje povećan oprez.

Stanje na putevima

Na deonici autoputa Ljig – Takovo, danas će se izvoditi radovi na redovnom održavanju, pa će od 8:00 do 15:00 časova, za saobraćaj biti zatvorena vozna traka.
Na deonici Kokin Brod – Pribojska Banja, izvode se radovi na asfaltiranju kolovoza, saobraćaj se obustavlja od 7:00 do 18:00 časova, a alternativni putni pravac je Kokin Brod – Bistrica – Priboj. Na putu između Kraljeva i Mataruške Banje, u mestu Čibukovac, izmenjen je režim saobraćaja zbog sanacije klizišta, a alternativni putni pravac vodi preko Mataruške Banje.
Prema informacijama Uprave granične policije na graničniom prelazu Horgoš teretna vozila na izlazu i ulazu iz Srbije čekaju sat vremena, dok na Batrovcima na izlazu iz naše zemlje kamioni i šleperi čekaju do pet sati. Što se tiče zadržavanja putničkih vozila, na Kelebiji su oko sat vremena, na Gradini, na ulazu čekanja su 30 minuta, a na izlazu je 80 minuta, a na graničnom prelazu Gostun na izlazu iz Srbije čeka se 40 minuta.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR