Претрага
[rstr_selector]

Gužve na graničnim prelazima

Saobraćaj je pojačanog inteniziteta na važnijim putevima u Srbiji, kao i na prilazima zimskim turističkim cetrima, na naplatnim rampama i graničnim prelazima.

Na putevima prvog prioriteta kolovozi su suvi do mestimično vlažni, dok na putevima drugog i trećeg prioriteta, u višim planinskim predelima i na prilazima zimskim turističkim centrima ima zaostalog snega na kolovozu zbog čega je neophodna upotreba zimske opreme.

Zbog niskih jutarnjih temperatura izražena je opasnost od poledice. Sumaglica je prisutna gotovo na celom području Srbije, a magla smanjuje vidljivost u Braničevskom okrugu, na području Bačke, Banata, Požege, Kraljeva, Novog Pazara i Leskovca. Na pojedinim deonicama vidljivost je smanjena na 100 metara.

Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje na prilazima Kopaonku, Goču, Goliji i u višim prdelima Novog Pazara, Sjenice, Valjeva i Ivanjice.

Saobraćaj je znatno pojačan na ulasku u Srbiju iz pravca Mađarske i Hrvatske, pa se na graničnom prelazu Horgoš putnička vozila zadržavaju oko tri sata, a iz pravca Hrvatske na graničnom prelazu Batrovci i do šest sati. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila čekaju od 30 do 45 minuta.

Поделите вести