[rstr_selector]
Foto Dženarika Info

Gužve na putevima i graničnim prelazima

Stanje na putevima

Vozače danas očekuje pojačan intenzitet saobraćaja što je uobičajeno za vikend u turističkoj sezoni. Najopterećeniji su Koridor 10 i autoput Miloš Veliki zbog toga treba očekivati i nešto duža zadržavanja na pojedinim naplatnim stanicama na kojima se trenutno prolazi bez čekanja. Pvi dan vikenda karakterističan je po pojačanom saobraćaju na putevima ka izletištima, banjama i jezerima, ali i ka Crnoj Gori, Makedoniji, Bugarskoj, Mađarskoj i Hrvatskoj. Sigurno će i putevi ka Guči biti dosta opterećeni zbog Saobra trubača pa na ovim putevima može biti povremenih zastoja.
Prema podacima Uprave granične policije na našim putničkim terminalima beleži se veliki broj vozila. Zbog toga su na ulazu u Mađarsku na našim najopterećenijim prelazima Horgoš i Kelebija zadržavanja višesatna. Ka ovoj zemlji preporučuju se prelazi Bački Breg ili oni manji poput Đale, Bajmoka ili Rastine s tim što je njihovo radno vreme od 7.00 do 19.00 časova. Na prelazima Batrovci, Šid, Gradina, Gostun, Kotroman i Preševo zadržavanja na našim terminalima su oko sat vremena, ali će se tokom dana sigurno povećavati, s tim što uvek treba dodati vreme zadržavanja na prelazima kod naših suseda koja su u praksi slična ili duža od vremena koje putnici provode na našim prelazima.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku, Gornjem Milanovcu i Lučanima juče nije bilo saobraćajnih nezgoda, a u Ivanjici se dogodila jedna u kojoj je jedno lice lakše povređeno. Radarske kontrole biće do 14.00 časova u Mrčajevcima, a od 16.00 do 24.00 časa na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku. Pojačana kontrola saobraćaja vršiće se na svim putevima ka Guči, gde se zbog Sabora trubača očekuje pojačan saobraćaj.

Vodosnabdevanje

Vodosnabdevanje u Čačku još uvek funkcioniše ali otežano zbog loše hidrološke situacije. U čačankom „Vodovodu“ kažu da u pojedinim stambenim zgradama stanari viših spratova povremeno ostaju bez vode ili imaju slabiji pritisak. Restrikcije su na snazi u seoskim mesnim zajednicama, a iz JP „Rzav“ se u toku dana očekuje obavešenje o tome da li će i u gradu biti restrikcija.

Bioprognoza

Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće većini hroničnično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje bolesnicima sa srčanim tegobama. Neophodno je adekvatno odevanje i zaštita od UV zračenja, koje je u domenu vrlo visokih vrednosti.

 

 

 

 

Поделите вести