[rstr_selector]
Image by ri from Pixabay

Havarija na toplovodu u Čačku, traži se lokacija kvara

Grejanje

Prema informaciji iz JKP za grejanje „Čačak“, jutros je došlo do havarije na toplovodnoj mreži, ali još uvek nije utvrđena tačna lokacija, odnoso mesto kvara. Grejanje stanova još uvek nesmetano funkcioniše, a radnici ovog preduzeća rade na tome da utvrde gde se dogodio kvar kako bi mogli da preduzmu neophodne radnje na saniranju kvara.  Očekuje da će u toku prepodneva biti saopšteno da li će doći do prekida u isporuci toplotne energije i u kojim delovima grada.
U Gornjem Milanovcu svi objekti koji su priključeni na sistem daljinskog grejanja iz kotlanica u Lominoj i Železničkoj ulici su uredno snabdeveni toplotnom energijom.

09.55h

Kvar na toplovodu je lociran na  kraku za ulice Radiše Poštića i Svetog Save. Grejanje još uvek funkcioniše nesmetano, ali je moguće da će u toku dana doći do prekida u isporuci toplotne energije. Radovi na popravci kvara su u toku i očekuje se da će do kraja dana biti završeni.

Vodosnabdevanje

U Ulici Kneza Miloša preko puta kafane „Crnogorac“ pukla je vodovodna cev zbog čega je došlo do prekida u vodosnabdevanju. Radovi na popravci kvara obavljaće se u toku prepodneva. U ostalim delovima Čačka vodosnabdevanje je uredno.

Bioprognoza

Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima se savetuje opreznost usled očekivanog uticaja biometeorološke situacije. Promenlјivo raspoloženje, pospanost i glavobolјa su mogući kod meteoropata. Neophodan je dodatan oprez učesnicima u saobraćaju.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je nešto manje intervencija nego prethodnih dana, u ordinaciji su lekari pregledali 16 pacijenata, a na terenu su intervenisali 29 puta. U Gornjem Milanovcu lekari su obavili 20 ambulantnih pregleda i 12 kućnih poseta.

Policijska uprava

U Moravičkom okrugu u toku jučerašnjeg dana dogodile su se dve saobraćajne nezgode, po jedna u Čačku i Ivanjici u kojima, pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih putnika. Radarske kontrole biće do 22.00 časa na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku i na putnom pravcu Mojsinje – Mrčajevci, a od 22.00 do 02.00 sata u Konjevićima.

Stanje na putevima

Uslovi za vožnju se menjaju u drugom delu dana, kolovozi će zbog kiše u nišim predelima biti mokri, a vidljivost slabija, dok u planinskim predelima treba očekivati povremene snežne padavine koje će doneti zimske uslove vožnje i usporeno odvijanje saobraćaja.
Zbog niskih temperatura postoji mogućnost pojave poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.
U toku je izgradnja petlje „Pakovraće“, na deonici Markovica – Kratovska stena, zbog čega se saobraćaj preusmerava na privremenu devijaciju i kružnu raskrsnicu. Od 7.00 do 15.00 časova obavljaju se radovi na popravci magistralnog puta Arilje – Prilike, kod mesta Klisura. Zbog toga se vozila naizmenično propuštaju, a nakon 15.00 časova saobraćaj se odvija normalno. Radova ima i na regionanom putu između Kokinog Broda i Pribojske Banje zbog kojih se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju, a slično je i na magistralnom putu između mesta Mioska i graničnog prelaza Gostun zbog radova na sanaciji klizišta.
Na našim graničnim prelazima zadržavanja ima samo na teretnim terminalima u smeru ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

Поделите вести