[rstr_selector]

Havarija na vodosistemu Bačevac

Vodosnabdevanje

Na Rzavskom vodosistemu na području Čačka nema kvarova, dok je zbog radova na izgradnji autoputa došlo do havarije na vodosistemu Bačevac jer su pokidane cevi. Svi potrošači koiji se snabdevaju sa tog sistema nemaju vodu, a prema informaciji iz čačanskog „Vodovoda“ do trajnog rešenja ovog problema, izvršiće se privremeno prevezivanje na Rzavski vodosoistem. Očekuje se da će radovi biti završeni danas do 12.00 sati. U Gornjem Milanovcu nema kvarova na vodovodnoj mreži, kao ni planiranih radova zbog kojih bi dlolazilo do isaključenja vode.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na mreži niskog napona, prouzokovanih izgradnjom aut puta, od 09.00 do 13.00 časova bez struje će biti potrošači u Trbušanima, potes Vinogradi ka Čačku.
Na području Dragačeva od 10.00 do 12.00 sati zbog priključenja nove trafostanice bez električne energije biće zaseok Pšanik u Kotraži i Gornji i Donji Brest u Viči.
U Dljinu se izvode radovi na niskonaponskoj mreži pa će do 30. aprila od 8.00 do 17.00 časova bez struje ostajati zaseok „Marinkovići“.
Od danas do 23. aprila su planirani radovi na dalekovodu pa će potrošači u Tirici u zaseoku Matića brdo I Puhovu u zaseoku Blagojevići bez električne energije biti od 08.00 do 17.00 casova.

Bioprognoza

Očekuju se povolјnije biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih, ali nešto izraženije tegobe mogu osetiti srčani bolesnici. Od meteoropatskih reakcija mogući su promenlјivo raspoloženje i glavobolјa.

Stanje na putevima

Vozače danas očekuju povoljniji vremenski uslovi u odnosu na prethodne dana uz svežije, ponegde i maglovito jutro. Zbog radvoa kojih ima na mnogim državnim putevima I i II reda saobraća se na pojedinim mestima odvija sporije i uz povremeneo kraće zastoje.
Izvode radovi na pranju tunela Šarani, u smeru ka Čačku, a za saobraćaj je zatvorena vozna traka.
Do 23. aprila radiće se na redovnom održavanju deonice Svračkovci – Preljina, zbog čega se od 8.00 do 17.00 časova saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Zbog rekonstrukcije regionalnog puta Jošaniška banja – Kopaonik saobraćaj će do 1. novembra biti potpuno obustavljen. Putevi do ove planine vode iz pravca Raške preko Rudnice ili iz pravca Kruševca preko Brusa i Brzeća.
Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza prolazi se bez zadržavanja, dok teretna motorna vozila na izlazu iz Srbije ka Hrvatskoj i Mađarskoj povremeno čekaju i više sati.

 

 

 

Поделите вести