Havarije na elektro i vodovodnoj mreži u Trbušanima

Havarije na elektro i vodovodnoj mreži u Trbušanima

0
Foto arhiva, Dženarika Info
Elektrosnabdevanje

Zbog velikog oštećenja visokonaponskog kablovskog voda Trbušani – Vranići, koji se dogodio juče pre skretanja za Separaciju u Trbušanima tokom radova na izgradnji deonice autoputa, bez napona je ostalo 12 trafo stanica. Od juče je bez struje celo područje Vranića i delovi Tbrušana i Milićevaca. Očekuje se da će kvar biti saniran u toku dana.
Drugi veliki kvar je u trafostanici Ovčar Banja zbog čega je bez struje ceo Kablar, Ovčar Banja, Dučalovići, Rtari, Markovica i deo Negrišora.
U Dragačevu su za danas planirani radovi na seči rastinja u trasi dalekovoda pa će od 9.00 do 15.00 časova bez struje biti Brezovice i zaseoci Terzići i Hajdučke vode u Vlasteljicama.

Vodosnabdevanje

Juče u toku popodneva je pokidana i vodovodna cev tokom radova na trasi auto-puta, pa su bez vode Gornji i Donji Trbušani. U čačansom Vodovodu kažu da bi kvar trebalo da bude saniran do 15 časova.
U toku pre podneva obavljaće se radovi na saniranju kvara u Omladinskoj ulici kod broja 24, a za vreme radova je moguće da će doći do kartkotrajnog prekida u isporuci vode.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike povoljno će uticati na većinu hronično obolelih i osetljivih osoba. Izvestan oprez se savetuje astmatičarima tokom jutarnjih sati. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana pažnja.

Hitna pomoć

U ordinaciji hitne pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 25 pacijenata, a na terenu su intervenisali 45 puta. U Gornjem Milanovcu su evidentirana 22 ambulantna pregleda i osam kućnih poseta.

Stanje na putevima

Osim magle koja tokom jutra može smanjivati vidljivost i usporavati vožnju pored reka i kanala, od 10.00 do 17.00 časova vremenske prilike će biti povoljne pa će i vožnja biti lakša i bezbednija. Van gradova saobraćaj je umerenog intenziteta vanrednih zastoja i prekida nema,  osim na deonicama na kojima se zbog radova vozi usporenije.
Naizmenično propuštanje vozila na snazi je deonicama Takovo Pranjani, Čačak – Guča, od Spomen Parka u smeru ka Guči, Aranđelovac – Donja Šatornja, Kraljevo – Ušće u mestu Progorelica, a usporeno se prolazi delom magistralnog puta između Sušice i Zlatibora, zbog rehabilitacije vijadukta.
Zbog radova na redovnom održavanju tunela Brančić na delu autputa između Ljiga i Preljine danas i sutra od 8.00 do 15.00 časova povremeno će biti zatvorena vozna ili preticajna saobraćajna traka, u smeru ka Preljini.
Saobraćaj se sa deonice regionalnog puta Pranjani – Trbušani,  preusmerava na lokalni putni pravac zbog radova na izgradnji tunela, a preusmeravanje saobraćaja na snazi je i na deonici Gojna Gora – Ljubić, zbog radova na izgradnji nadvožnjaka i pristupne saobraćajnice na ukrštaju sa trasom auto-puta.
Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima nema zadržavanja, a na teretnim terminalima u smeru ka Mađarskoj i Hrvatskoj čeka se oko 120 minuta, a povremeno zadržavanja mogu biti i duža.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR