[rstr_selector]

„Hello  Travel: Zlatibor“ – Planinska lepotica u slici i reči

Opština Čajetina i Turistička organizacija „Zlatibor”, u saradnji sa „Color media Communications” krajem decembra prošle godine izradili su dvojezični magazin „Hello  Travel: Zlatibor“.

Magazin je posvećen Zlatiboru, najposećenijoj planini u Srbiji, a u njemu su predstavljene sve lepote Zlatibora, kao i kompletan kapacitet i sadržaj koji ova planina pruža za odmor.

Prema rečima Vladimira Živanovića, direktora Turističke organizacije „Zlatibor”, ovaj magazin će biti predstavljen večeras u Beogradu, dok će se druga prezentacija održati na Zlatiboru, 17. februara.

– Svi oni koji se odluče da kupe magazin mogu da, na 188 stranica, pročitaju sve o Zlatiboru. Magazin je koncipiran tako da iz njega možete saznati sve o istoriji ove planine, gastronomskim specijalitetima, kulturi, našim unikatnim proizvodima kao što su džemperi iz Sirogojna i velikim turističkim atrakcijama i lokalitetima zbog kojih se Zlatibor nalazi u samom vrhu turizma u Srbiji. Zakazane su dve prezentacije magazina kako bi zainteresovani mogli da se upoznaju sa njegovim sadržajem. Prva će se održati večeras u Beogradu, dok je druga zakazana za 17. februar kada će „Hello Travel: Zlatibor“ biti predstavljen kod nas na Zlatiboru, kaže Živanović.

Nedostatak snega ne utiče na posećenost

Zlatibor i ove zime beleži veliku posećenost, pa trenutno na ovoj planini boravi oko 15.000 gostiju, kaže naš sagovornik i dodaje da na ovoj planini trenutno nema snega, ali uz pomoć sistema za veštačko osnežavanje skijaške staze rade punim kapacitetom.

– Zimska sezona je u toku, počeo je i zimski raspust, tako da je popunjenost na Zlatiboru na visokom nivou. Popunjeno je oko 90 odsto hotelskog smeštaja i 85 odsto privatnog, međutim, u svakom trenutku očekujemo priliv novih gostiju. Ono što nam nedostaje u ovom periodu jeste sneg kojeg trenutno uopšte nema, ali ski-centar Tornik funkcioniše zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje i niskim temperaturama kojih ima u večernjim satima. „Dino park” i dečije skijalište takođe su osposobljeni za korišćenje.

Svi sadržaji prilagođeni zimskoj sezoni

Živanović kaže da je tokom ove zimske sezone dodatno uređeno skijalište Obudojevica, kao i da je „Dino park” prilagođen zimskom turizmu.

– Mi smo se potrudili da dodatno sredimo Obudojevicu, sada postoji veliki broj ski-škola sa kvalitetnim i licenciranim instruktorima. Ono što je posebno interesantno jeste da je „Dino park” svoje kapacitete preuredio i prilagodio zimi. Tamo sada postoji veliko dečije klizalište, ski-škola i sankalište, tako da su to atrakcije koje u ovim zimskim mesecima privlače veliki broj turista, kaže direktor Turističke organizacije Zlatibor.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *