Hipodrom u Preljini postaje industrijska zona

Hipodrom u Preljini postaje industrijska zona

Gradsko veće Čačka je usvojilo predlog Odluke o izmeni i dopuni Plana generalne regulacije za naseljeno mesto Preljina koja zapravo podrazumeva izmeštanje hipodroma i izgradnju industrijske zone na tom mestu. Kako kaže Vesna Dmitrić, načelnica Gradske uprave za urbanizam radi se o površini od oko 40 hektara.

0

Načelnica gradske Uprave za urbanizam, Vesna Dmitrić kaže da je pravni osnov za donošenje Odluke o izradi izmena i dopuna dela Plana generalne regulacije za naseljeno mesto Preljina Zakon o planiranju i izgradnji kojim je propisano da urbanistički plan donosi Skupština uz pribavljanje mišljenja Komisije za planove.

– Ovde je rukovodstvo grada Čačka pokrenulo jednu inicijativu za izmenu Plana generalne regulacije Preljine, a radi se o lokaciji koja se nalazi u okviru već donetog Plana generalne regulacije i to u građevinskom području. Konkretno, odnosi se na zonu sadašnjeg Hipodroma i neposrednog okruženja oko Hipodroma. Svemu se pristupilo radi obezbeđivanja lokacije namenjene za industriju i poslovanje što je od izuzetnog značaja za privredni razvoj grada Čačka, rekla je Dmitrić.

Čačak neće ostati bez Hipodroma

Dmitrić kaže je suština izmene Plana generalne regulacije promena namene zemljišta u smislu stvaranja uslova za industriju i poslovanje, ali da je ka Javnom preduzeću „Gradac“ već upućen dopis u kojem se zahteva pronalaženje nove lokacije za Hipodrom.

– Da li će to biti u nekom okruženju Sportskog centra „Mladost“ ili će u Preljini biti ostavljen deo za potrebe Hipodroma, to je sad stvar nekih daljih aktivnosti. U svakom slučaju, grad neće ostati bez Hipodroma. Uostalom, i Komisija za planove je dala svoje stručno mišljenje i na osnovu njega smo delimično u obavezi da sačuvamo Hipodrom, kaže načelnica gradske Uprave za urbanizam.

POSTAVI ODGOVOR