[rstr_selector]

Hitna pomoć intervenisala preko 200 puta u Moravičkom okrugu

Vodosnabdevanje

voda servis malaPrema informaciji iz čačanskog Vodovoda, ovoga jutra došlo je do pucanja cevi na više lokacija u gradu i to u Ulici Gvozdena Paunovića kod broja 239, zatim u Ulici 557 u Ljubić Polju i Ulici 429 kod Lupnjače. Kvarovi će biti sanirani u toku dana, a za vreme radova moguće je kratkotrajno zatvaranje vode u pomenutim ulicama. Na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu nema kvarova, a za danas nisu planirani radovi zbog kojih bi dolazilo do isključenja vode.

Hitna pomoć

hitna-pomocU Hitnoj pomoć i Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je  49 pregleda, a na terenu su lekari intervenisali 42 puta. U Gornjem Milanovcu je zabeležene 43 hitne intervencije od kojih 37 u ordinaciji, a šest na terenu. Ivanjička Hitna pomoć obavila 82 intervencije od kojih je 77 bilo u ordinaciji, a pet na terenu.

Bioprognoza

bioprognozaBiometeorološka situacija pogoduje većini hronično obolelih, ali su u jutarnjim satima tegobe moguće kod astmatičara i kardiovaskularnih bolesnika. U vidu meteoropatskih reakcija može se javiti neraspoloženje i pospanost. UV indeks je visok pa se u najtoplijem delu dana savetuje izbegavanje boravka na otvorenom.

Porodilište

beba-novorodence-80x80-obrČačansko porodilište brojnije je od juče za pet beba, rođeni su tri devojčice i dva dečaka, a u Gornjem Milanovcu u toku prethodna 24 sata je rođen jedan dečak.

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Vozače danas očekuje vedro i toplo vreme koje će doneti dobre uslove za vožnju, a u jutarnjim i večernjim satima je vidljivost ograničena ili smanjena zbog česte magle i sumaglice pa je potrebno voziti sporije i pažljivije, saopštio je Automoto savez Srbije. Kraj turističke sezone donosi umeren intenzitet saobraćaja i dobru prohodnost, trenutno bez zastoja na državnim putevima prvog i drugog reda. I pored povoljnih vremenskih uslova, potrebno je više opreznosti zbog mnogobrojnih radova kao i većeg prisustva poljoprivrednih mašina na putevima u ratarskim područjima.

Policijska uprava

policijaPrema podacima iz Policijske uprave u Čačku su se u toku jučerašnjeg dana dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba lakše povređena, dok na putevima u Gornjem Milanvcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće od 09.00 do 11.00 sati u Zablaću, a od 16.00 do 22.00 časa na gradskom području.

Поделите вести