[rstr_selector]

Hitna pomoć u Ivanjici intervenisala 111 puta za 24 sata

Hitna pomoć

hitna-pomocIvanjička Hitna pomoć je u toku prethodna 24 sata imala pune ruke posla s obzirom na to da su lekari pregledali 95 pacijenata u ordinaciji, a bilo je i šest intervnecija na terenu. U Čačku je evidentirano 30 pregleda u ordinaciji,  kućnih poseta je bilo 50, dok je najmanje posla bilo za milanovačke lekare koji su obavili 31 ambulantni pregled i četiri kučne posete.

Bioprognoza

bioprognozaI pored relativno povolјne biometeorološke situacije moguće su uobičajene tegobe, posebno kod astmatičara i srčanih bolesnika. Meteoropatske reakcije u formi nervoze i bolova u kostima očekuju se u košavskom području. Neophodna je dodatna opreznost u saobraćaju.

Porodilište

porodiliste mala

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođena je jedna devojčica, a isti izveštaj danas stiže i iz porodilišta u Gornjem Milanovcu.

Vodosnabdevanje

vodaU Kulinovcima, Prijevoru i na Topalovom brdu jutros je došlo do pucanja vodovodnih cevi, a radovi na saniranju ovih kvarova obavljaće se u toku pre podneva kada je moguće i kratkotrajno zatvaranje vode. U Gornjem Milanovcu nema kvarova na vodovodnoj mreži kao ni planiranih radova zbog kojih bi dolazilo do prekida u vodosnabdevanju.

Policijska uprava

policijaPrethodnog vikenda na putevima u Čačku je evidentorano  šest saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice teško povređeno, a dve osobe su zadobile lakše telesne povrede. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće od 9.00 do 16.00 časova na području Ivanjice, a od 14.00 do 22.00 časa na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Vozače danas očekuju povoljni vremenski uslovi za vožnju i dobra prohodnost puteva, ali i jači vetar u košavskom području. Posle uobičajeno većeg broja vozila unutar gradova na koje su vozači navikli u jutarnjim i popodnevnim špicevima kada se povremeno vozi nešto sporije sa kraćim prekidima, u drugim delovima dana se očekuje umeren intenzitet saobraćaja. Sa usporenom vožnjom i kraćim zadržavanjima vozači moraju  računati i na svim deonicama gde se izvode radovi, a intenzivnijih radova ima na više deonica Ibarske magistrale između Beograda, Ljiga i Čačka, a sa desetomintunim zastojima uz naizmenično propuštanje vozila treba treba računati i na nekoliko deonica na glavnom putnom pravcu koji vodi od Čačka ka Užicu, naročito na deonici između Uzića i Sevojna. I dalje se izvode radovi na vijaduktu na obilaznici oko Čačka gde se vozila naizmenično propuštaju, a radova ima i na deonicama Zagrađe – Gornji Milanovac, Požega – Arilje, Cerovac – Kragujevac.

Поделите вести