[rstr_selector]

Hitna pomoć u Moravičkom okrugu intervenisala 196 puta za 24 časa

Hitna pomoć

hitnaLekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa pregledali 36 pacijenata u ordinaciji i još 45 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavile 39 ambulantnih pregleda i 14 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 62 puta od čega 4 puta na terenu.

Biometeorološka situacija

bioprognozaBiometeorološke prilike danas mogu izazvati uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Izvestan oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa srčanim i psihičkim tegobama. Reumatski bolovi i nesanica su mogući kao meteoropatske reakcije. Preporučuje se povećana koncentracija svim učesnicima u saobraćaju.

Vodosnabdevanje

voda servis malaU Čačku je vodosnabdevanje i danas uredno. Prema informacijama iz „Vodovoda“, nema kvarova na vodovodnoj mreži, a u toku dana ne bi trebalo da bude ni radova zbog kojih bi voda morala da bude zatvarana. Ista informacija stiže i iz Gornjeg Milanovca gde je nadležno komunalno preduzeće saopštilo da ovog utorka nema havarijskih, a neće biti ni planskih isključenja vode.

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Juče su počeli radovi na rehabilitaciji nadvožnjaka na obilaznici oko Čačka. Zbog toga podsećamo da će se, za vreme trajanja radova, saobraćaj iz pravca Užica prema Beogradu odvijati preko postojećeg nadvožnjaka u jednom smeru, uz povremeno propuštanje teretnog i autobuskog saobraćaja iz pravca Beograda ka Užicu, što će biti regulisano privremenim semaforima. Putnički saobraćaj iz pravca Beograda ka Užicu kretaće se od isključenja na petlji posle mosta na Zapadnoj Moravi, ulicama Nikole Tesle, Kulinovačko polje Potes 4, Radenka Janjića, Dragiše Mišovića, Bulevarom oslobođenja i nazad na obilaznicu oko Čačka. Teretni i autobuski saobraćaj iz pravca Beograda ka Užicu, kao što je navedeno, ide preko nadvožnjaka uz naizmenično propuštanje sa saobraćajem iz pravca Užica ka Beogradu koji će imati prioritet. Alternativni pravac za putnički saobraćaj iz pravca Beograda ka Užicu je od petlje u Konjevićima kroz gradske saobraćajnice. Radovi će se izvoditi po fazama, do 29. avgusta i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.

Policijska uprava

policijaPrema podacima Policijske uprave u Čačku, na putevima u Moravičkom okrugu u prethodna 24 časa dogodile su se dve saobraćajne nezgode. Obe nezgode dogodile su se u Čačku i u njima je jedna osoba lakše povređena.

Porodilište

beba-servis-80x80U porodilištu u Čačku u prethodna 24 časa rođena su dva dečaka, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu jedan dečak.

 

Поделите вести