Претрага
[rstr_selector]

Hitna pomoć u Moravičkom okrugu intervenisala 209 puta za 24 sata

Hitna pomoć

hitna-pomocU Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 46 pregleda, a kućnih poseta je bilo 30. U Gornjem Milanovcu lekari su imali 50 hitnih intervencija, od kojih 40 u ordinaciji, a 10 na terenu. Najviše posla imali su ivanjički lekari koji su u ordinaciji pregledali 83 pacijenta, tri puta su izlazili na teren, a jedan pacijent je upućen na dalje lečenje u čačansku bolnicu.

Bioprognoza

bioprognozaUsled očekivanih biometeoroloških prilika većina hroničnih bolesnika može osetiti tegobe. Oprez se savetuje astmatičarima u prepodnevnim satima. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu malaksalosti i neraspoloženja. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja.

Porodilište

beba-novorodence-servis-obr-80x80-malaU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe, dve devojčice i jedan dečak, a u Gornjem Milanovcu u toku jučerašnjeg dana rođena je jedna devojčica.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrU Prizrenskoj ulici je došlo do kvara na vodovodnoj mreži, a prema informaciji iz čačanskog Vodovoda kvar će biti saniran u toku dana. Moguće je kratkotrajno isključenje vode u ulici do završetka radova. U Konjevićima i Preljini zbog planiranih radova moguće je smanjenje pritiska u vodovodnoj mreži. U Gornjem Milanovcu će od 8.00 do 13.00 bez vode biti Ulica Dragana Jeftića, a od 10.00 14.00 Ulica Lole Ribara.

Policijska uprava

policijaPrema podacima iz Policijske uprave prethodnog vikenda u Čačku su se dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe zadobile lakše telesne povrede, a u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Kontrola brzine kretanja vozila planirana je od 14.00 do 22.00 časa na gradskim saobraćajnicama u Čačku i na putnom pravcu od Majdana ka Mojsinju.

Stanje na putevima

radovi-put-znak-80x80Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta, a veći broj vozila očekuje se unutar većih gradova što je karakteristično za prvi radni dan u nedelji. Danas počinju radovi na postavljanju privremene saobraćajne signalizacije koja je neophodna za radove koji će se izvoditi na mostu preko potoka Suva jaruga na deonici Zagrađe – Gornji Milanovac. U prvoj fazi radova za saobraćaj će biti zatvorena desna kolovozna traka, dok će se saobraćaj naizmenično odvijati levom kolovoznom trakom u smeru ka Gornjem Milanovcu. Nakon završetka radova na desnoj strani mosta, izvršiće se premeštanje saobraćajne signalizacije i za saobraćaj će biti zatvorena leva kolovozna traka, a celokupan saobraćaj će se odvijati desnom kolovoznom trakom.
Radova ima na više deonica od Čačka ka Užicu, pa su moguća povremena kraća zadržavanja kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru, kao i na deonici Tučkovo – Jelen Do – Rasna – Gorjani – Uzići – Sevojno, gde se u satima pojačanog saobraćaja može čekati i duže od 30 minuta. Zbog radova kod Liške stene saobraćaj je potpuno obustavljen na deonici Lučani – Guča, a vozila se preusmeravaju na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba.
Do 29. avgusta izvode se radovi na rehabilitaciji mosta preko  Đetinje na deonici Požega – Arilje, gde se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom uz naizmenično propuštanje vozila.

 

Поделите вести