[rstr_selector]

Hitne odluke, spore procedure

Vladajućoj koaliciji u Čačku, koju predvode Nova Srbija, Naprednjaci i Socijalisti, prešlo je u naviku da u poslednjem trenutku, neposredno pred početak sednica Skupštine grada, uvrste u dnevni red veoma važne teme.

Tako su i danas odbornici 15 minuta pre početka zasedanja dobili materijal o predlogu odluke za subvencije čačanskim poljoprivrednicima, koje bi ukupno trebalo da iznose oko 30 miliona dinara. Tako odbonicima nije dato vreme ni da prelistaju ovaj materijal, dostave amandmane i prigovore na predloženu odluku. Mirjana Milenković iz Demokratske stranke je tražila zbog toga da se ova tačka dnevnog reda odloži za narednu sednicu.

– Od dolaska novog rukovodstva na čelo grada u kontinuitetu imamo hitnost po pitanju intervencija u poljoprivredi. Ovo je treći ili četvrti put da smo u poslednjem trenutku dovedeni u ovu situaciju. Inače, propašće pare ili investicija…. – rekao je Obradović. Vladan Milić, zamenik predsednika Skupštine grada, obrazložio je “hitnost” time što je odluka morala da prođe sve procedure – od Saveta za poljoprivredu, Uprave za lokalni ekonomski razvoj do Gradskog veća. On je naglasio da se odluka odnosi i na subvencije za semenski krompir poljoprivrednicima. Inače, odbornička većina izglasala je da se odluka o subvencijama za poljoprivrednike uvrsti u dnevni red.

Do pauze u 14 časova, odbornici Skupštine grada bavili su se samo dve tačke dnevnog reda, od 27 predloženih. Usvojena je deklaracija o zabrani proizvodnje i distribuciji genetski modifikovanih organizama. Uz dugu i burnu raspravu, usvojen je Akcioni plan zapošljavanja za 2013. godinu.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести