Hladan maj, topli radijatori

Hladan maj, topli radijatori

Hladan maj ponovo je pokrenuo gradske toplane i kotlarnice

0

Zbog veoma hladnog vremena, JKP za grejanje „Čačak“ danas je ponovo počelo sa isporukom toplotne energije. Danko Ćalović, direktor ovog preduzeća, kaže da će se stanovi grejati i sutra, ali i naredne nedelje ukoliko se nastavi period sa niskim temperaturama. Prema njegovim rečima, jedini problem je u delu grada gde se izvode radovi na izgradnji Ulice 10 i gde je isključen gas.
– Iako je grejna sezona završena, juče smo, uz podršku Grada obezbedili uslove da se ponovo pokrene sistem grejanja, iako su pojedini sklopovi počeli da se pripremaju za remont, a isto tako smo gas koji je isključen uspeli da vratimo u sistem i priključimo na gasovod. Jutros smo počeli da grejemo manje sisteme, Ljubić kej i Vinaru, a nakon toga je i veliki sistem sa gradske toplane osposobljen i tokom popodneva će svi korisnici imati grejanje. Za centar grada koji se greje iz kotlarnice Šumadija, morali smo da pronađemo drugo rešenje, jer je za nju gasovod isključen zbog radova u Ulici 10, pa smo premostili da se centar greje iz kraka dužinom ulice Svetozara Markovića i Nemanjine. Jedino što nećemo moći da obezbedimo jesu zgrade kod bivše Prosvete i Medicina rada gde je snabdevanje gasom isključeno zbog radova u Ulici 10, a trebalo bi nam više vremena da osposobimo kotlarnicu koja je izgašena pretprošle godine, rekao je Ćalović.

Ako niske temperature potraju, grejanje će raditi i naredne sedmice 

– Ovakva zahlađenja se odavno nisu dešavala van grejne sezone, tako da ćemo svakako danas i sutra morati da grejemo jer imamo prognoze da je za sutra ujutru najavljen i slab mraz. Za naredne dane ćemo pratiti situaciju, ali svakako nećemo ni preterivati da ne bi uvećavali račune korisnicima. Imamo najavu i da će sledeće nedelje biti još jedan hladan talas, pa ako se i to dogodi, mi ćemo pogonski biti spremni da zagrejemo stanove.

POSTAVI ODGOVOR