Претрага
[rstr_selector]

Hladni dani, topli stanovi

Grejanje

grejnje-servis-obrSistem daljinskog grejanja u Moravičkom okrugu funkcioniše bez problema. Prema rečima nadležnih u toplanama u Čačku, Gornjem Milanovcu i Guči isporuka toplotne energije neometana je kvarovima i radovima.

Elektrosnabdevanje

struja-1-servis-obrKako saznajemo u Elektrodistribuciji u Ivanjici, zbog kvara na dalekovodu ka Kumanici na ovom području nema struje. U toku je popravka kvara i normalizacija elektrosnabdevanja se očekuje u toku prepodneva. Prema informaciji iz Elektrodistribucije Gornji Milanovac sutra će, 10.novembra od 9.00 do 14.00 časova bez električne energije biti potrošači iza komunalnog, prema Grabovičkom putu i u Cigan-mali zbog planiranih radova.  Elektrodistribuciju u Čačku i Guči ovog prepodneva ne beleže kvarove, a za danas nisu planirani ni radovi zbog kojih bi struja bila planski isključena, kažu dežurni dispečeri.

Vodosnabdevanje

voda-servis-obrStanovnici Moravičkog okruga danas su uredno snabdeveni vodom. Prema informacijama iz komunalnih preduzeća u Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Guči na teritorijama ovih opština nema kvarova na vodosistemu, a u toku dana neće biti ni planskih isključenja vode.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-3-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u toku prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 33 pacijenta i još 50 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom periodu obavili 29 ambulantna pregleda i 12 kućnih poseta, dok je ivanjička hitna pomoć intervenisala 48 puta od čega 5 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-servis-obrZadržava se period sa nepovolјnim biometeorološkim prilikama. Opreznost se savetuje osobama sa cerebrovaskularnim i respiratornim tegobama. Razdražlјivost, glavobolјa i poremećaj sna su mogući kod meteoropata. Preporučuje se dodatna pažnja u saobraćaju.

Policijska uprava

policija-servis-obrPrema informacijama iz Policijske uprave u Čačku, na području Moravičkog okruga u toku prethodna 24 časa dogodile su se tri saobraćajne nezgode. U nezgodi koja se dogodila na području Čačka nije bilo povređenih osoba, u nezgodi koja je zabeležena u Gornjem Milanovcu dve osobe su lakše povređene, dok je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Ivanjici jedna osoba zadobila lake telesne povrede.
Radarske kontrole danas će u našem okrugu kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja prema sledećem rasporedu: 7.00-17.00 Čačak, 14.00-17.00 Preljina i 9.00-17.00 Ivanjica. 

Поделите вести