Претрага
[rstr_selector]

Hoće li Čačak uskoro biti lepši?

„Gradsko zelenilo“ u Čačku odnedavno ima novog direktora. Sopstveno postavljenje na mesto vršioca dužnosti direktora, Dragan Nikolić vidi kao rešenost gradskog rukovodstva da opravda postojanje ovog preduzeća i poboljša izgled Čačka. Kao jedan od svojih osnovnih zadataka Nikolić navodi lepši i uređeniji izgled Čačka.

– Posebno ćemo obratiti pažnju na uređenje gradskog centra, kružnih tokova, delova oko Morave, ali i na uređenje gradskog groblja. Želimo da prostor na kojem se nalaze naši preci odiše duhovnim mirom i dostojanstvom koje pripada takvom mestu. Smatram da treba ponovo pokrenuti pokret gorana sa ciljem pošumljavanja, posebno onih područja koja su u proteklih nekoliko godina bila zahvaćena požarima. Takođe, imam izuzetno dobra iskustva u saradnji sa školama i mislim da preko škola mnogo toga može da se uradi. Deca su zainteresovana, a iskustvo pokazuje da uz njih i roditelji vode brigu o životnom okruženju, kaže Nikolić.

Uz presek stanja stižu i planovi

Novopostavljeni vršilac dužnosti direktora čačanskog „Gradskog zelenila“ kaže da planova i vizija ima, ali da je njima rano govoriti.

– U ovom trenutku pravimo presek stanja i sagledavamo sve poslove koje treba obaviti. Radna sezona na uređenju grada je počela i svi poslovi moraju biti dobro i kvalitetno odrađeni. Smena na mestu direktora ni jednog trenutka ne sme da ugrozi redovne poslove, ali paralelno radimo i na planovima. Trudićemo se da ih realizujemo u što kraćem roku i radićemo i na unapređenju delatnosti, a cilj nam je da građani to uskoro prepoznaju, kaže Nikolić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Вести | Одабране вести

Сајам вина на Градској плажи у Чачку

12.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Конкурс Културног центра Чачак за излагање у 2025. години

10.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Међународни Врњачки карневал до 14. јула у Врњачкој бањи

08.07.2024