I Nova Srbija nudi da odmeni „čuvare institucija“ koji putuju na miting...

I Nova Srbija nudi da odmeni „čuvare institucija“ koji putuju na miting podrške SNS-u

„Petak je radni dan za većinu, ali su mnoge, naročito zaposlene pod ugovorom, ucenili da moraju prisustvovati beogradskom mitingu, tako da nisam siguran kako će bez njih funkcionisati javne službe“

0

Rešeni da se solidarišu sa svojim kolegama odbornicima iz vladajuće većine, koji su 13. aprila čuvali Skupštinu grada i institucije sistema od, kako kažu, nevidljivog neprijatelja, opozicionari će u petak, 19. aprila, organizovati „preuzimanje straže“ na istim mestima.

– Pošto će većina funkcionera i direktora javnih preduzeća, uključujući zaposlene, biti odsutni i ići na miting podrške svom lideru Aleksandru Vučiću u Beograd, da ne bi ostavili Čačak bez čuvara, mi ćemo ih tog dana odmeniti i umesto njih sačuvati institucije sistema. Moram još da najavim da će odbornici Nove Srbije u svim gradovima i opštinama gde imaju svoje predstavnike uraditi isto u znak solidarnosti sa kolegama koje će biti, moram da naglasim, neopravdano odsutne, kaže Miloš Marić, šef Odborničke grupe Nove Srbije u Skupštini Čačka.

Uzvraćanje usluge

Nakon najavljenog, pa otkazanog štrajka glađu prošlog vikenda, usledilo je dežurstvo u javnim institucijama, zatim i njegova obustava od strane vladajuće većine uz napomenu da će „biti pripravni“. Marić ističe kako je NS spremna da ih odmeni i oslobodi „pripravnosti“, kako bi spokojno putovali na zakazano okupljanje u glavnom gradu.

– Petak je radni dan za većinu, ali su mnoge, naročito zaposlene pod ugovorom, ucenili da moraju prisustvovati beogradskom mitingu, tako da nisam siguran kako će bez njih funkcionisati javne službe. Svakako ćemo obići pojedina javna preduzeća, sa pitanjima koja bi postavili i rukovodstvu firme, a i službama potrebnim gradu toga dana, najavljuje.

Povratak u skupštinske klupe trenutno neizvestan

Što se tiče daljeg bojkotovanja rada skupštine, ništa bitno se neće promeniti, dokle god poslovnik o radu onemogućava predlaganje i raspravu o određenim tačkama dnevnog reda, za opoziciju gorućim. Kako je i predsednik Skupštine maltene uveo verbalni delikt, tako da se mere opomene i isključenja izriču pri samom spominjanju SNS-a i Aleksandra Vučića, a atmosfera na sednicama je „naelektrisana“, rad u demokratskoj atmosferi nije izvodljiv, smatra Marić.

– Ako je cilj da se skupštine održe za jedan dan, bez raspravljanja o tačkama dnevnog reda, sučeljavanja mišljenja, otvaranja problematičnih pitanja i otkrivanja brojnih malverzacija i afera, pustićemo ih da se vrate jednopartijskom sistemu i jednoumlju, zaključuje šef Odborničke grupe Nove Srbije u Skupštini Čačka.

POSTAVI ODGOVOR