Idealni uslovi za vožnju

Idealni uslovi za vožnju

0
Foto: Arhiva Dženarika info
Stanje na putevima

Lepo vreme u prvim danima seprembra donosi dobru prohodnost puteva. Saobraćaj je sada na putevima umerenijeg intenziteta, ali je zato pojačan unutar gradova u kojma je u odnosu na jul i avgust vožnja sporija i odvija se sa čestim i kraćim zastoijima. S obzirom na početak školske godine više je pešaka na ulicama, ali je u saobraćaju povećan broj biciklista i motociklista zato je potrebno međusobno uvažavanje svih učesnika u saobraćaju i vožnja sa poštovanjem saobraćajnih propisa.
Izvode se radovi u tunelu Brđani, na deonici autoputa Preljina – Ljig, u smeru ka Preljini. U toku radova za saobraćaj je zatvorena vozna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija preticajnom trakom.
Do 8. septembra će od 7.00 do 17.00 časova zbog radova na popravci kolovoza na regionalnom putu od Brzeća ka Kopaoniku saobraćaj biti obustavljen i preusmeren na put koji od Brusa vodi preko mesta Kriva Reka do Rendarske krivine. Podsećamo i da je ka vrhu Kopaonka zbog radova obustavljen saobraćaj sa zapadne strane iz pravca Jošaničke banje.
Zbog radova na izgradnji tunela na deonici Pranjani – Trbušani, saobraćaj se preusmeravati na lokalni putni pravac, a naizmenično propuštanje vozila, na snazi je na deonici Takovo – Pranjani zbog radova na rehabilitaciji kolovoza.
Do 15. septembra izvodiće se radovi na rehabiliaciji vijadukta na deonici magistralnog puta između Sušice i Zlatibora,
Prema podacima Uprave granične policije na najopoterećenijim prelazima saobraćaj je umeren, pa su čekanja oko 15 minuta, dok su na teretnim terminalima ka Mađarskoj i Hrvarskoj moguća zadržavanja i duža od 30 minuta.

Policijska uprava

Proteklog vikenda u Čačku se dogodilo pet saobraćajnih nezgoda u kojima su tri osobe lakše povređene, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Gornjem Milanovcu, jedna osoba je prošla sa lakšim telesnim povredama. U Ivanjici, Guči i Lučanima vikend je protekao bez saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće od 9.00 do 14.00 časova u Bresnici.

Elektrosnabdevanje

U Čačku su danas planirani radovi na izmeštanju dela niskonaponske mreže, zbog kojih će od 08.00 do 14.00 časova bez električne energije biti potrošači u Ljubiću u ulicama Bogdana Teofilovića i Takovskoj.
Na području Gornjeg Milanovca od 9.00 do 11.00 sati bez struje će biti deo Gornjih Branetića koji se snabdeva sa trafostanice Boblija.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija može imati relativno povoljan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Osobe sa srčanim problemima mogu osetiti izvesne tegobe. Promenljivo raspoloženje i poremećaj sna su moguće meteoropatske reakcije.

Hitna pomoć

Lekari u hitnoj pomoći u Čačku pregledali su 29 pacijenata u ordinaciji u toku prethodna 24 sata, a kućnih poseta su obavili 26. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 39 ambulantnih pregleda i šest kućnih poseta.

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR