Претрага
[rstr_selector]

Idejni projekat nije isto što i glavni, podsećaju u „Parking servisu“

Reagujući na optužbe čačanskog Odbora Pokreta Dveri da idejno rešenje buduće javne garaže ne zadovoljava estetske standarde, kao i da je za njenu izgradnju izabrana neodgovarajuća lokacija, direktor Javnog preduzeća „Parking servis“, Zoran Blagojević, kaže da su u izradi projekta učestvovali licencirani inženjeri i da je postojeći zatvoreni parking logičan izbor mesta za izgradnju javne garaže.

– Meni se projekat svideo, kao i mnogima drugima koji su ga videli. Pri tom, naglašavam da se ne radi o klasičnom rešenju izgradnje garaže u kojem imate metalnu konstrukciju i u njoj prostor za parkiranje. Štaviše, radi se o estetski osmišljenom projektu sa ciljem uklapanja u prostor. Oko same garaže predviđen je zeleni pojas, odnosno drvoredi, ali projekat podrazumeva i zelenu površinu na potkrovlju garaže. Na vrhu zgrade nalaziće se solarni paneli koji će obezbeđivati zagrevanje prostora, ali i električnu energiju na tehnički bolji i opremljeniji način.

U planu izgradnja još četiri garaže

Direktor Javnog preduzeća „Parking servis“ u Čačku naglašava da je sve uzeto u obzir i da je, posle obavljene zakonske procedure, idejni projekat javne garaže predstavljen i Gradskoj upravi.

– Ukoliko bilo ko smatra da ovo nije dobar projekat već ima nešto bolje da ponudi, verujem da će im u Gradskoj upravi izaći u susret i pogledati sve projekte koji budu ponuđeni. Uostalom, idejno rešenje ne znači da će baš po tom rešenju zgrada garaže biti i izgrađena. Tek predstoji izrada glavnog projekta koji će zapravo i definisati kako će to zaista i izgledati. Pri tom, urbanističkim planovima za grad Čačak imamo predviđenih pet lokacija za izgradnju javnih garaža, a ova kod Malog parka je samo jedna od njih. Vodili smo računa gde je najlakše krenuti u izgradnju, gde imamo rešene imovinsko-pravne odnose, ali i gde su ljudi navikli da parkiraju. Podsećam da smo mi grad koji ima najveći broj vozila u odnosu na broj stanovnika u Srbiji i da će biti još prilika za sve one koji imaju bolje projekte i žele da ih prikažu, rekao je Blagojević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *