Ilić: „Srbijavode“ su odgovorne za izlivanje Zapadne Morave i Čemernice

Ilić: „Srbijavode“ su odgovorne za izlivanje Zapadne Morave i Čemernice

0

Gostujući na našem radiju, gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić je izrazio žaljenje zbog štete koju su pričinile martovske poplave, ali je odbacio svaku odgovornost gradskih vlasti jer je, kako je rekao, u pitanju elementarna nepogoda.

Na konstataciju da je od maja 2014. do marta 2016. godine trebalo reagovati adekvatno kako bi se predupredila šteta od potencijalno novih elementarnih nepogoda, gradonačelnik Čačka je izjavio da je grad zadužen za vodotokove drugog reda koji nisu izazvali plavljenje, a da Zapadnom Moravom i Čemernicom gazduju „Srbijavode“ i da je očigledno da su ove poplave bile posledica njihovog lošeg rada. Zbog toga će 12. aprila biti održan sastanak na kojem bi trebalo utvrditi odgovornost za poplavljena područja na teritoriji koju obuhvata grad Čačak.

Ilić negira da je za plavljenje Ovčar Banje optužio „Elektromoravu“ i „Drimsko-Limske hidroelektrane“ i kaže da ih je u ovom trenutku nemoguće tužiti jer još nije utvrđena njihova odgovornost, ali da će i njihove rukovodioce pozvati na sastanak 12. aprila sa ciljem utvrđivanja odgovornosti.

Odgovarajući na optužbe da su on i njegovi bliski saradnici prodali industrijsku zonu Čačka u bescenje, Ilić je sve negirao, naglašavajući da je to bio posao Agencije za privatizaciju i da oni nisu imali ništa sa prodajom. Istovremeno, pokušaj pronalaženja strateškog partnera za FRA u firmama „Boing“ i „Daglas“ Ilić naziva zlonamernim podmetanjima, jer on tvrdi da sa dve pomenute firme nema nikakve veze, ali je veoma ponosan što je na poziv generalnog sekretara UN, Vuka Jeremića, boravio u Njujorku.

Na novinarsko pitanje dokle je stigla izgradnja zatvorenog bazena, Ilić je odgovorio da su urađeni projekti i obezbeđena lokacija, ali da gradnja nije počela jer je investitor odustao od ulaganja.

POSTAVI ODGOVOR