Ima-nema grejanja na Ljubić keju

Ima-nema grejanja na Ljubić keju

Iako smo i juče ujutro i jutros u Javnom komunalnom preduzeću „Grejanje“ u Čačku dobili informaciju da na Ljubić keju nema grejanja zbog kvara na pumpi, tehnički rukovodilac ovog preduzeća, Vladimir Kandić, delimično je demantovao ovu informaciju.

0
Toplana Ljubić kej

Tehnički rukovodilac Javnog komunalnog preduzeća „Grejanje“ Čačak, Vladimir Kandić, danas je delimično demantovao informaciju koja je potekla upravo iz tog preduzeća. Naime, na dežurnom broju 320-666 su nas obavestili da je došlo do kvara na pumpi u toplani na Ljubić keju zbog čega je ovaj deo grada bez grejanja, a istu informaciju su ponovili i danas. Međutim, Kandić kaže da je informacija samo delimično tačna.

– Toplana na Ljubić keju je jutros počela sa radom nešto ranije nego što je to uobičajeno i to zbog nižih spoljnih temperatura. Grejanje u ovom delu grada funkcioniše normalno. Samo u zgradi Ljubić kej 14 zbog kvara na cirkulacionoj pumpi nema grejanja. O kvaru na pumpi smo obavestili stanare ove zgrade i oni su se složili sa nama da skinemo pumpu, da je remontujemo i ponovo stavimo na liniju. Tako smo i učinili i očekujemo da će u toku dana oni dobiti grejanje. Dakle, grejanja nema samo u zgradi Ljubić kej 14 dok svi ostali objekti u ovom delu grada imaju normalno snabdevanje toplotnom energijom, kaže Kandić.

Havarijska isključenja grejanja su normalna pojava

Kandić kaže i da se havarijske intervencije često dešavaju bez obzira na stanje sistema.

– Pumpe su nezavisne, same po sebi, kao uređaji. One mogu vremenom, tokom svog radnog veka, da pregore posle 10-15 godina. Ovaj događaj sa pumpom na Ljubić keju možemo svrstati među normalne havarijske intervencije. Takve stvari se dešavaju u toku grejne sezone i u nekim drugim zgradama, ali mi pokušavamo da u toku tog dana kada je nastao kvar isti i otklonimo da građani ne bi dugo bili bez grejanja, rekao je Kandić.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR