[rstr_selector]

Imovinsko pravni odnosi koče izgradnju „desetke“

U Čačku se godinama govorilo o izgradnji saobraćajnice koja bi u značajnoj meri trebalo da rastereti saobraćaj u centru grada.

Reč je o ulici „10“ ili popularnoj desetki. Izgradnja ove saobraćajnice najavljivana je kao jedna od najvažnijih investicija, a o njoj su utrkujući se, govorile generacije političara vladajuih garnitura u Čačku.

Izgradnja popularne „desetke“ naročito je bila aktuelna u izbornim kampanjama. U vreme izbora na velika zvona govorilo se o ciframa od kojih se vrti u glavi, počev od toga koliko je predviđeno do koliko je utrošeno, pa onome ko sluša, činilo se da ta ulica samo što nije puštena u saobraćaj.

Skoro dve godine niko ne spominje gradnju saobraćajnice koja je na vlast dovela brojne lokalne političare. Tragom tog ćutanja, pokušavamo da saznamo da li je i šta od tih silnih najava i realizovano u proteklom periodu.

Urbanisti su još pre nekoliko godina odredili, tačnije nacrtali trasu ove ulice, ali joj se još uvek ne nazire trag kuda će proći. Planirano je da „desetka“ od Medicine rada ide kroz krug Žitoprometa i autobuske stanice. Zamišljena trasa predviđa da ova saobraćajnica dalje od železničke stanice ide prugom do bivše kafane Proleter gde će se uključiti u ulicu Dr Dragiša Mišović.

Prema rečima načelnika Gradske uprave za urbanizam, Miloša Milosavljevića, urbanisti su obavili samo deo posla vezan za pomenuto trasiranje. Milosavljević objašnjava zašto posle toliko godina posao urbanista na ovom projektu ne ide po planu.

– Taj projekat ne može biti završen sve dok se ne završe imovinsko-pravni odnosi. Otprilike se zna trasa, ali treba otkupiti zemljište na trasi. Najveći problem oko svega toga je zemljište oko autobuske stanice i Žitoprometa.
Oko ulica i rešavanja imovinsko-pravnih odnosa radi Gradac, kao i na samoj izgradnji, pa je najbolje da se kod njih informišete za preciznije informacije – izjavio je Miloš Milosavljević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести