Infrastrukturni radovi u Ivanjici u punom zamahu

Infrastrukturni radovi u Ivanjici u punom zamahu

Brojni radovi na rekonstrukciji postojećeg i izgradnji novog imaju za cilj da se grad do kraja godine pokaže u punom sjaju

0

U Ivanjici se trenutno sprovodi nekoliko važnih investicija. Pri kraju su radovi na rekonstrukciji vodovoda u Marjanovićima, a završeni na vodovodu u naselju Dubrava, sa ciljem što boljeg snabdevanja meštana ovog dela opštine vodom sa gradskog vodovoda. Dužina trase je kilometar i sedam stotina metara. Prešlo se na rekonstrukciju starih metalnih i postavljanje novih PVC cevi, na vodovodu dužine trista metara, kaže Ivan Mojsilović, pomoćnik predsednika Opštine Ivanjica za poslove investicija i infrastrukture.

Kada je reč o putnim saobraćajnicama, u početnoj fazi je izgradnja dela Ulice Miloša Đelkapića i raspisana je javna nabavka za Njegoševu ulicu, oboje planirano za maj. Istovremeno se rešava problem klizišta nastalih usled obilnih padavina u prethodnom periodu, pre svega onog u Šumljanskoj ulici. Reč je o potpornom zidu dužine devedeset tri metra.

Privode se kraju projekti započeti u prošloj godini

– U okviru regulacije vodotokova, veoma je ozbiljan projekat saniranja Savića potoka u naselju Kušićan. Pored toga, privodimo kraju projekte započete u 2018. godini. Nadamo se da ćemo do juna završiti izgradnju dečjeg vrtića u Crnjevu, kako bi počeo sa radom u septembru. Iz tri faze saniramo obalu utvrde reke Moravice, kroz sam centar grada. Završavamo radove na osvetljenju i uređenju Hadži-Prodanove pećine sa dodatnim delom za suvenirnicu. Pored svega toga, planiramo rekonstrukciju glavne Ulice Branislava Nušića, što bi Ivanjicu prikazalo u najboljem svetlu, priča Mojsilović.

Za naredni period je izvesno sređivanje Jelića polja, uključujući izradu dva bazena, manjeg i velikog, sa postojećom infrastrukturom i sportskim terenima. Grad se uveliko priprema za letnju sezonu i dolazak prvih turista.

POSTAVI ODGOVOR