Претрага
[rstr_selector]

Inspektorima na lokalu veće plate od avgusta

Mreža inspektora Srbije je prošle godine tražila od resornog Ministarstva da se posebno reguliše prekovremeni, noćni i rad vikendom inspektora koji rade na terenu.

Dragoman Paunović, komunalni inspektor iz Čačka, smatra da su njihovi pregovori uspeli s obzirom na to da je takav predlog postao sastavni deo Zakona čija će primena početi od 1. januara naredne godine.

Paunović napominje da je ova organizacija pokušala da izdejstvuje brže povećanje koeficijenta inspektorima.

– Mi smo pokušali sa Ministarstvom državne uprave da napravimo određene dogovore kako bi se u toku ove godine inspektorima izašlo u susret. Pre desetak dana je usvojena izmena uredbe koja definiše te plate i kojom je određeno da od avgustovske plate inspektori mogu dobiti povećanje, kaže Paunović.

Javna rasprava u junu

Prema njegovim rečima, Zakon se pobrinuo samo za lokalne i pokrajinske inspektore, dok su republički inspektori još uvek u neizvesnoj situaciji.

– Priprema se Zakon o platama državnih službenika, odnosno njegova izmena. Mi ćemo se uključiti u javnu raspravu koja bi trebalo da budu u junu. Imamo određena obećanja da će u tom Zakonu biti definisan korektivni koeficijent koji bi napravio razliku između plate inspektora koji rade pretežno na terenu i koji su izloženi rizicima, i plate kancelarijskog radnika, kaže naš sagovornik.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *