Isključenja struje i vode u Čačku i Gornjem Milanovcu

Isključenja struje i vode u Čačku i Gornjem Milanovcu

0
Image by Mariana Anatoneag from Pixabay
Elektrosnabdevanje

Zbog radova na izmeštanju mernih mesta zbog od 10.00 do 12.00 sati bez elektične energije će biti potrošači u delu Ulice Nikolaja Velimirovića od broja 51 do 65 i u Ulici Ovčarsko Kablarskih manastira. Od 11.00 do 13.00 časova bez struje će biti potrošači u Dragačevskoj ka Ulici Kneza Miloša od broja 65 do 81 i od broja 30 do 44 i u Ulici Kneza Miloša brojevi 120 i 122. Potrošači na Gučkom putu, Ivanovića potez  struje neće imati   od 09.0 do 14.00.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnim mrežama u Čačku i Gornjem MIlanovcu jutros ima kvarova pa će dolaziti do isključenja vode. U Prijevoru kod rezervoara R3 je zatvorena voda, a kvarovi su registrovani i u ulicama Gvozdena Paunovića kod broja 270 i Savkovića Kosa 110, a prema informaciji iz čačanskog Vodovoda biće sanirani u toku dana.
Na području Gornjeg Milanovca od 9.00 do 10.00 sati bez vode će biti varošica u Beršićima, od 9.00 do 11.00 Ulica Dragiše Nikolića, a Rudnička od 11.00 do 13.00 časova.
Korisnici Brezanskog vodovoda, od Takova prema gradu, vode neće imati u periodu od 9.00 do 14.00 časova, a u Takovu, na put ka Ljevaji, od 11.00 do 13.00 časova.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike će biti relativno nepovoljne za većinu hronično obolelih i osetljivih osoba. Oprez se savetuje nervno labilnim i srčanim bolesnicima. Mogući su poremećaji sna i nemir kao meteoropatske reakcije.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj hitnoj pomoći pregledali su u toku prethodna 24 sata 25 pacijenata u ordinaciji ove medicinske službe, a 39 puta su izlazili na teren. U Gornjem Milanovcu su evidentirane 24 hitne intervencije od kojih 20 u ordinaciji, a četiri na terenu.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, u Čačku se juče dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su dve osobe lakše povređene. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima juče nije bilo nezgoda na putevima. Radarske kontrole biće do 12 sati u Preljini, a od 12 do 16 u Mrčajevcima.

Stanje na putevima

Vozače će i danas pratiti povoljne vremenske prilike. Pažljivija vožnja potrebna je na deonicama na kojima je zbog radova izmenjen režim saobraćaja ili na kojima zbog obustava vozači moraju koristiti alternativne putne pravce.
Radovi se izvode na deonici Kneževići – Bela Zemlja – Užice, radnim danima od 7.00 do 16.00, a subotom od 7.00 do 15.00 časova. Kod petlje „Sušica“ u toku je sanacija nadvožnjaka „Kneževići“, zbog čega se saobraćaj preusmerava preko novoizgrađene devijacije. Do 27. septembra produženi su radovi u tunelu Surduk, izvode se od 19 časova do 7 sati ujutru, a saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Izvode se radovi na izgradnji nove trake i rekonsturkciji postojeće na magistralnom putu Batočina-Kragujevac. U zoni radova od benzinske stanice „Knez petrol“ do česme u Batočini, saobraćaj se odvija prema postavljenoj semaforskoj signalizaciji naizmeničnim propuštanjem vozila na desnoj kolovoznoj traci, uz ograničenje brzine od 40 km/h. Zbog povećanog intenziteta teretnog saobraćaja, moguća su zadržavanja do 10 minuta.
Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja, dok teretna vozila mogu očekivati duža čekanja na prelazima ka Hrvatskoj i Mađarskoj.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR