Isključenja struje u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici

Isključenja struje u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici

0
Image by Oto Zapletal from Pixabay
Elektrosnabdevanje

Zbog radova na mreži niskog napona od 09.00 do 14.00 časova bez električne energije biće deo Balkanske ulice od broja 21 do 63 i od broja 34 do 84, deo Crnogorske od broja 1 do broja 8 i Ulica 181.
Zbog radova na dalekovodu, od 08.00h do 09.00h bez električne energije biće porošači u Trnavi, a od 09.00 do 11.00 u Rakovi, zaseoci Mijailovići i Čarapići.
Na području Gornjeg Milanovca planirani su radovi na dalekovodu pa će od 9.00 do 15.00 časova bez struje biti delovi Ljutovnice i to Dmitrovići, Jeremići i Otaševići, a zbog radova na niskonaponskoj mreži od 8.00 do 16.00 časova planirano je isključenje u Ozremu prema Rajačkom putu.
U Ivanjici su za danas planirani radovi na dalekovodu od 8.00 do 16.00 časova, u tom periodu bez struje će biti Pejovića brdo u Radaljevu. Jutros je registrovan i kvar na dalekovodu u Kovilju koje je bez struje. Ekipe ivanjičke Elektrodistribucije su na terenu i očekuje se da će kvar biti saniran najkasnije do 12.00 sati.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku nema većih kvarova tako da je isporuka vode uredna, samo je u Prislonici kod štole moguće kratkotrajno isključenje vode u toku pre podneva zbog planiranih radova na mreži.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike mogu uticati relativno nepovoljno na hronične bolesnike, naročito tokom jutarnjih sati. Poseban oprez se, u mestima sa maglom u prepodnevnim časovima, savetuje astmatičarima, reumatičarima i osobama sa srčanim tegobama. Od meteoropatskih reakcija mogući su promenljivo raspoloženje, glavobolja i nesanica.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 16 pacijenata, a na terenu su intervenisali 32 puta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 25 ambulantnih pregleda i sedam kućnih poseta.

Stanje na putevima

Predstojeći praznici i početak školskog raspusta uslovljavaće u narednim danima pojačan saobraćaj unutar gradva ali i na putevima koji vode ka zimskim turističkim centrima, a veći broj vozila očekuje se i na putevima ka Crnog j Gori i Bosni i Hercegovini.
Na najopterećeniji putni pravci I prioriteta održavanja snega do 5 centimetara ima na deonicama Divljaka – Ivanjica – Javor, Javor – Sjenica, Ivanjica – Buk, Aljinovići – Sjenica – Novi Pazar, Biljanovac – Jošanička Banja, Kraljevo (Ratina) – Kovanluk, Jošanička Banja – Kopaonik, Kraljevo (Kovanluk) – Mataruška Banja.
Magla jutros smanjuje vidljivost na većini putnih pravaca, ima je na području Sjenice, Ivanjice, Kraljeva, Raške na Čestobrodici i na planinskim prevojima teritorije Negotina i Kladova. Sitniji odroni su mogući duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama i usecima. Najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.
Prema podacima Uprave granične policije na našim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila, a bez čekanja se prolazi i na naplatnim rampama.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR