[rstr_selector]
Image by Oto Zapletal from Pixabay

Isključenja struje u Gornjem Milanovcu i Ivanjici

Elektrosnabdevanje

Na području Gornjeg Milanovca danas će se obavljati radovi na dalekovodu zbog kojih će od 10.00 do 15.00 časova bez struje biti Brusnica i Ulica 17 Nou Divizije, a od 09.00 do 13.00 časova Vujića brdo i naselje Tipoplastika. Zbog radova na niskonaponskoj mreži od 08.00 do 15.00 časova struje neće biti u Ozremu u zaseoku Stevanovići. U Ivanjici će zbog radova na mreži niskog napona od 8.00 do 16.00 časova bez električne energije biti Ulica Dragana Šabanovića i deo naselja Bele Njive.
Stanje na elektromrežama u Čačku i Dragačevu je dobro, nema kvarova tako da je i snabdevanje strujom uredno.

Vodosnabdevanje

Zbog radova na saniranju kvarova na vodovodnoj mreži, u toku pre podneva su mogući prekidi u vodosnabdevanju na Ljubić brdu i u Donjoj Trepči.
U Gornjem Milanovcu je registrovan kvar na vodovodnoj mreži u Ulici Miše Lazića. Radovi na popravci obavljaće se od 09.00 do 13.00 časova kada će potrošači u pomenutoj ulici ostati bez vode.

Bioprognoza

Danas se očekuju nepovolјne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba, a naročito za srčane bolesnike i reumatičare. Očekivane meteoropatske reakcije su u vidu razdražlјivosti i bolova u mišićima. Preporučuje se dodatan oprez u saobraćaju.

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave, tokom proteklih prazničnih dana, u Čačku se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je nažalost jedno lice izgubilo život, a u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 22.00 časa na gradskim saobraćajnicama u Čačku, a od 02.00 do 06.00 sati ujutru na deonici od Konjevića ka Mrčajevcima.

Stanje na putevima

Uslovi za vožnju će danas biti dobri, a veći broj vozila se očekuje na gradskim saobraćajnicama, dok će na najfkrekventnijim putnim pravcima saobraćaj biti umerenog inteniziteta.
Putevi I prioriteta su prohodni, kolovoz je na njima uglavnom suv ili mestimično vlažan, a na državnim putevima II i III prioriteta snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara i Užica.
Zbog radova je obustavljen saobraćaj na deonici Krčmar – Divčibare, pa se ka Divčibarama koristi obilazni put preko Valjeva i Kaone. Na deonici Arilje – Prilike, kod mesta Klisura, radovi se izvode od 7.00 do 15.00 časova kada se vozila naizmenično propuštanju. Radova ima i na regionalnom putu između Pribojske Banje i Kokinog Broda zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, a na magistralnom putu Brodarevo – Gostun, saobraćaj se zbog odrona odvija jednom kolovoznom trakom naizmeničnim propuštanjem vozila, uz pomoć semafora.
Prema podacima Uprave granične policije na našim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Поделите вести