[rstr_selector]

Isključenja stuje u Čačku i Gornjem Milanovcu

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na mreži niskog napona od 08.30h do 15.30h bez električne energije biće porošači u ulicama Jakova Albaharija od broja 12 do 28, Braće Topalović i u Ulici 209 od broja 15 do broja 27.
Potrošači u Trnavi, potes Minići bez stuje će biti od 08.00 do 16.00 časova, a zbog radova na raskresu rastinja u zoni dalekovoda od 09.00 do 14.00 časova, struje neće biti u Rošcima, Vrnčanima i Jančićima
Na području Gornjeg Milanovca zbog radova na niskonaponskoj mreži, od 09.00 do 15.0 časova bez struje će biti potrošači u Brusnici u ulicama Stanimira Ralovića i Starčića put, a zbog radova u trafostanici „Zemunsko odmaralište“ od 07.00 do 15.00 časova bez struje će biti vikend naselje na Rudniku.

Vodosnabdevanje

U Donjoj Trepči je pukla vodovodna cev zbog čega je došlo do prekida u vodosnabdevanju. Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda, kvar bi trebalo da bude saniran u toku dana.

Bioprognoza

Usled očekivanih biometeoroloških prilika pojačane tegobe mogu osetiti cerebrovaskularni bolesnici u jutarnjnim satima, kao i astmatičari. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu malaksalosti, glavobolјe i neraspoloženja. U saobraćaju se i dalјe savetuje povećan oprez.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku evidentirano je 67 intervencija u toku prethodna 24 sata, od toga 20 u ordinaciji, a 47 na terenu. U Gornjem Milanovcu u službi hitne medicinske pomoći lekari su pregledali 20 pacijenata, a obavili su devet kućžnih poseta.

Stanje na putevima

Petak uvek donosi pojačan saobraćaj na putevima van gradskih sredina, a s obzirom na to da je mnogima ovo produženi vikend, očekivan je veći broj vozila koji vode ka turističkim centrima i odmaralištima. Na naplatnim satnicama povremeno može dolaziti do kraćih zadržavanja kao i na deonicama na kojima se izvode radovi.
Normalizovan je saobraćaj na deonici Jošanička Banja – Kopaonik, jer su završeni radovi na rekonstrukciji puta, a ka Kopaoniku možete koristiti i prilaz preko Raške i Rudnice, ili preko Brusa i Brzeća. Ukoliko putujete na Divčibare i dalje je zbog radova zatvorena deonica Krčmar – Divčibare, pa se koristi obilazni put preko Valjeva i Kaone
Na deonici Sušica- Zlatibora, kod tunela Palisad do kraja novembra izvode se radovi zbog kojih je zatvorena jedna saobraćajna traka.
Vozila se naizmenično propuštaju od Spomen parka ka Guči, kao i na deonicama Takovo-Pranjani, Preljina – Mrčajevci i Mrčajevaci – Bumbarevo Brdo.
Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima nema dužih čekanja, dok su na teretnim ka Mađarskoj, Hrvatskoj i Bugarskoj zadržavanja promenljiva i povremeno višesatna.

Поделите вести