Isključenja vode i struje u Čačku i Gornjem Milanovcu

Isključenja vode i struje u Čačku i Gornjem Milanovcu

0
Image by Mariana Anatoneag from Pixabay
Elektrosnabdevanje

Zbog radova na dalekovodu od 08.30 do 15.00 časova bez električne energije će biti potrošači u Prislonici, a zbog radova na izmeštanju mernih mesta od 12.00 do 15.00 časova struje neće imati potrošači u Gornjoj Trepči od restorana “Šumadinac“ ka Turskom brdu.
Na području Gornjeg Milanovca od 9.00 do 11.00 sati zbog radova na dalekovodu bez struje će biti zaseoci Tošići i Ridovi brdo u Pranjanima, a u Ivanjici je i danas planirano isključenje od 8.00 do 17.00 časova kada će bez napona biti Nenadića Brdo u Bratljevu, Rovine i Kovilje.

Vodosnabdevanje

U Čačku je na uglu ulica Milice Pavlović i Đorđa Milovanovića došlo do kvara na vodovodnoj mreži. Kvar će biti saniran u toku prepodnevna, a za vreme radova je moguće kratkotrajno isključenje vode.
U Vidovi je takođe došlo do kvara na vodovodnoj mreži, biće saniran u toku dana.
Nastavljaju se radovi na zameni priključaka na vodovodnoj mreži u Balkanskoj ulici, u Trnavi se radi na vodovodnim čvornim šahtama, a u Donjoj Trepči se izvode radovi na priključenju na vodovodnu mrežu.
Zbog radova na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu do 12.00 sati bez vode je Ulica Rada Končara, a od 9.00 do 11.00 bez vode će biti Ulica kneza Lazara.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 58 intervencija od kojih 20 u ordinaciji a 38 na terenu. U Gornjem Milanovcu lekari su obavili 19 ambulantnih pregleda i šest kućnih poseta.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike uticaće relativno povoljno na većinu hroničnih bolesnika. Izvestan oprez se savetuje osobama sa srčanim i respiratornim tegobama. Moguće su blage meteoropatske reakcije u vidu glavobolje i umora.

Policijska uprava

Na području Čačka juče su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice poginulo, a jedna osoba je teško povređena. Na putevima u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima

Jesenji uslovi vožnje, magla u jutarnjim i večernjim satima, vlažni putevi i opalo lišće donose klizaviji kolovoz što može biti uzrok čestih zastoja i prekida u saobraćaju.
I danas će do 17 časova, zbog radova na redovnom održavanju magistralnog puta između Mrčajevaca i Adrana saobraća biti usporen jer će se vozači naizmenično propuštati.
Od sutra do 30. oktobra u periodu od 7 do 17 časova, izvodiće se radovi na redovnom održavanju na deonici Gornji Milanovac – Preljina. U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.
Završeni su radovi na mostu preko reke Ljuboviđe i normalizovan je saobraćaj na državnom putu Gračanica-Ljubovija.
Do 31. oktobra obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Kaona – Gornji Dubac – Livade, a vozači mogu koristiti puteve Kaona Guča i Guča – Ivanjica.
Zbog radova na mostu preko Čemernice saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem zbog čega se usporeno prolazi deonicom Preljina – Konjevići.
Na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja, dok se na najfkrekventnijim teretnim terminalima zadržavanja kreću od 90 do 180 minuta.

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR