Isključenje sa sistema daljinskog grejanja spas za kućni budžet?

Isključenje sa sistema daljinskog grejanja spas za kućni budžet?

U odnosu na prethodne godine, smanjen broj Čačana koji traže isključenje sa mreže daljinskog grejanja

0

Sistem daljinskog grejanja u Čačku koristi 8.264 domaćinstva i 523 pravna subjekta. Prema rečima Tanje Todorović, vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća za grejanje „Čačak“, broj onih koji traže isključenje i onih koji traže priključenje na mrežu uglavnom je isti, sa tendencijom stagnacije novih priključaka.

– Važno je istaći da je broj onih koji traže isključenje sa mreže, u odnosu na prethodne godine smanjen. Do sada je isključeno 66 korisnika, ali imamo i 14 podnetih zahteva koje trenutno razmatramo. Istovremeno, imamo i 12 novih korisnika. Do početka grejne sezone biće izvršeno i priključenje novih zgrada tako da će broj isključenih i priključenih korisnika na nivou godine biti približan, rekla je Tanja Todorović.

Uslovi koji prate zahteve za isključenje sa sistema grejanja

Korisnici traže isključenje sa sistema daljinskog grejanja najčešće iz ekonomskih razloga, pre svega zbog teške ekonomske situacije i radi smanjenja finansijskog zaduženja, navela je Tanja Todorović.

– Ima korisnika koji su ostali sami u stanu, kao i onih koji finansijski ne mogu da izdrže ukupno zaduženje. Mi u poslednje vreme imamo veoma mali broj korisnika koji se žale na kvalitet grejanja, što je u ovom trenutku najvažnije. Svako ima pravo da odluči da li će se grejati na centralno grejanje ili ne. Moram da naglasim da postoje određeni uslovi koji moraju da se ispune kod zahteva za isključenje. To je već nešto što zavisi od toga da li je stari ili novi sistem u pitanju. Pored toga postoji i Odluka o grejanju i odluke nadzornog odbora koje sadrže uslove pod kojima se korisnici mogu isključiti. Tu su i obaveze koje moraju plaćati u uslovima isključenja, rekla je Tanja Todorović.

Tople probe grejanja počinju sutra

Početak grejne sezone u Čačku planiran je za 15. oktobar, a Tanja Todorović je rekla da su izvršene rekonstrukcije nekoliko toplotnih podstanica u gradu i priprema uređaja i opreme za predstojeću grejnu sezonu. Ona je najavila da će tople probe u cilju ispitivanja unutrašnjih gasnih instalacija početi 3. oktobra. „Očekujemo da će sve biti spremno za početak grejne sezone“, zaključila je Tanja Todorović.

POSTAVI ODGOVOR