Isplata posebne novčane naknade

Isplata posebne novčane naknade

0
Nacionalna služba za zapošljavanje

Nacionalna služba za zapošljavanje danas će izvršiti isplatu posebne novčane naknade za jul mesec, uplatom na tekuće račune korisnika kod poslovnih banaka.

Vremenska prognoza

Danas će biti pretežno sunčano i toplo, samo su ponegde, u planinskim predelima, mogući kratkotrajni poslepodnevni pljuskovi. Jutarnja temperatura kretaće se od 15 do 21 stepen, a u najtoplijem delu dana i do 33 stepena. Za vikend od tri do pet stepeni svežije uz kišu i pljuskove.

Bioprognoza

Nastavlja se period sa relativno povoljnom biometeorološkom situacijom. U popodnevnim satima tegobe su moguće kod osoba sa kardiovaskularnim oboljenjima. Problemi sa snom i razdražljivost su očekivane meteoropatske reakcije.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku je u toku prethodna 24 sata intervenisala 57 puta, 29 pregleda je obavljeno u ordinaciji, a 28 na terenu. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 38 intervencija od kojih je 27 ambulantnih, a 11 terenskih.

Porodilište

 

U porodilištu čačanske bolnice, u protekla 24 časa, rođeno je pet beba i to dva dečaka i tri devojčice.

Elektrodistribucija

Čačanska Elektrodistribucija nastavlja radove na izmeštanju mernih mesta, zbog čega će od 9 do 13 časova bez električne energije biti potrošači u Bresnici, u varošici, a od 13 do 14 časova planira se isključenje za korisnike u delu Bečnja, oko kafane „Srbija”.

Vodosnabdevanje

Vodosnabdevanje u Čačku je uredno. Prema informaciji iz „Vodovoda”, nema kvarova na vodovodnoj mreži, a u toku dana ne bi trebalo da bude ni radova zbog kojih bi voda morala biti zatvarana.
Kako saznajemo u JKP Gornji Milanovac, zbog kvara na vodovodnoj mreži prekid u snabdevanju vodom do 10 sati planiran je za korisnike u naselju Lunjevica (Pikov voćnjak), od 10 do 12 časova bez vode će biti potrošači u Ulice Jovanke Radaković, a do 12 časova u Česmenskoj ulici.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, na ulicama u Čačku, u toku predhodna 24 časa dogodile su se dve saobraćajne nezgode u kojima, pored pričinjene materijalne štete, nije bilo povređenih lica.
Radarske kontrole danas će biti do 18 časova na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Stanje na putevima

Ukoliko planirate da vikend pred nama provedete u nekom odmaralištu, banji ili izletištu za putovanje birajte jutarnje, kasnije popodnevne i večernje sate jer su tada temperature mnogo prijatnije za putovanje.
U tim delovima dana vožnja je bezbednija, mogućnost pregrevanja motora manja, a manji su i rizici od drugih kvarova na vozilu koji se često javljaju kao posledica vožnje u najtoplijem delu dana.
Na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.
Prema informacijama Uprave granične Policije na graničnom prelazu Horgoš, Kelebija i Mali Zvornik na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila su od 90 do 180 minuta.
Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR