Ispražnjeno i očišćeno jezero na Zlatiboru

Ispražnjeno i očišćeno jezero na Zlatiboru

Pred planiranu rekonstrukciju zlatiborskog trga, KJP “Zlatibor” vrši uklanjanje urbanog mobilijara na pešačkim stazama trga, a najavljuju i postavljanje novih žardinjera i klupa kad se steknu uslovi po završetku vanrednog stanja

1

Jezero na Zlatiboru je ispražnjeno i očišćeno kako bi uskoro mogla da počne planirana rekonstrukcija trga. Pražnjenje i čišćenje jezera izvelo je KJP “Zlatibor” iz Čajetine koje je nedavno izvršilo i sanaciju centralnih ulica na Zlatiboru, dok je taj posao na seoskom području odložen dok se ne steknu uslovi, rekla je Vera Blagojević, rukovodilac Komunalne službe u ovom preduzeću.
– Kada su u pitanju građevinske investicije, KJP “Zlatibor” još uvek nije započelo takvu vrstu radova. Ono što je bio prioritet u prethodnom periodu, a sa tim će se nastaviti i dalje, jeste pranje i dezinfekcija svih ulica na Zlatiboru i u Čajetini, kao i svih javnih površina, prilaza javnim i zdravstvenim ustanovama. Uporedo smo izvršili i pražnjenje i pranje površine na kojoj se nalazi jezero, a na tom poslu smo angažovali svu mehanizaciju i ljudstvo. Nedavno smo izvršili i sanaciju, odnosno popunjavanje udarnih rupa u centralnim zlatiborskim ulicama. Taj posao je izvođen za vreme zabrane kretanja kada nije bilo automobila i ljudi na ulicama, tako da je završen veoma brzo, tj. u roku od dva dana. Što se tiče uređenja seoskih puteva, to još uvek nije počelo, jer čekamo da se stanje malo stabilizuje. Odvoženje smeća iz svih seoskih mesnih zajednica se odvija nesmetano i u tom sektoru sakupljanja i transporta otpada nije bilo ni smanjenja radne snage, kao ni zastoja u radu.
U planu je rekonstrukcija zlatiborskog trga, investitor je Opština Čajetina, a mi vršimo pripremne radove kao što je uklanjanje urbanog mobilijara koji se nalazi na pešačkim stazama trga i u njegovoj neposrednoj blizini, a radićemo i popravku tog mobilijara i postavljanje novih žardinjera i klupa, ali kada sve ovo prođe, rekla je Vera Blagojević.

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR